Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Tα μυστικά της αποτίμησης του ΔΕΔΔΗΕ - Τι κερδίζει και τι χάνει η ΔΕΗ από το επικείμενο deal

Tα μυστικά της αποτίμησης του ΔΕΔΔΗΕ - Τι κερδίζει και τι χάνει η ΔΕΗ από το επικείμενο deal
Το όριο ασφαλείας και τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν με το κλείσιμο του deal
Αποσφραγίζονται σήμερα 10/9 οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, που έχουν καταθέσει τέσσερα μεγάλα διεθνή funds, για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι προσδοκίες για ένα τίμημα που μπορεί να ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ και θα αφορά το 49% του Enterprise Value( Αξία Επιχείρησης) της επιχείρησης δηλαδή της αξίας της προσθετουμένων των δανείων της. Το αντίστοιχο δηλαδή ποσοστό, που ανέρχεται σε 49% του 1,4 δισ των δανείων του ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβανόμενο, δηλαδή 700 εκατ ευρώ.
Το επίπεδο του 1,5 δισ είναι το όριο ασφαλείας για να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο CEO κ. Γ.Στάσσης και έχει αφήσει να ενοηθεί η επιχείρηση.
Αν ο πλειοδότης δώσει κάτω από αυτό το ποσό, είναι αμφίβολλο αν θα ολοκληρωθεί και τότε θα έχουμε μια πλήρη ανατροπή του στόρυ της ΔΕΗ για σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση με στόχο να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα των 3 δισ στις ΑΠΕ.
Άρα μια αποτυχία του διαγωνισμού αλλάζει άρδην τα δεδομένα, αλλά δεν αναφέρουν οι πληροφορίες ότι αυτό θα είναι το επκρατέστερο σενάριο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης