Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bank of America: Πάνω από τα 150 δολ. το πετρέλαιο αν περιοριστούν οι ρωσικές εξαγωγές

Bank of America: Πάνω από τα 150 δολ. το πετρέλαιο αν περιοριστούν οι ρωσικές εξαγωγές
Eκτίναξη «βλέπει» η Bank of America για το πετρέλαιο...

Πάνω από τα 150 δολ. «βλέπει» την τιμή του πετρελαίου η επενδυτική τράπεζα Bank of America, εάν περιοριστούν οι ρωσικές εξαγωγές.
«Η τιμή στόχος για το πετρέλαιο, στο βασικό σενάριο, θα μπορούσε να είναι, δεδομένων των δυσχερειών που επικρατού, τα 120 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, μια απότομη συρρίκνωση στις ρωσικές εξαγωγές θα μπορούσε να ωθήσει» το Brent πολύ πάνω από τα 150 δολάρια/βαρέλι», έγραψαν αναλυτές της Bank of America (BofA) Global Research. 
Στο βασικό σενάριο, η Bank of America αναμένει ότι οι τιμές του αργού Brent θα κινηθούν, κατά μέσο όρο, στα 104,48 δολάρια το βαρέλι φέτος και στα 100 δολάρια το βαρέλι το 2023.
Νωρίς τη Δευτέρα 30 Μαΐου, το Brent Crude τύγχανε διαπραγμάτευσης πάνω από 119 δολάρια το βαρέλι, ήτοι στο υψηλότερο των τελευταίων δύο μηνών, εν μέσω κλυδωνισμών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και ανοδικής προοπτικής σε ό,τι αφορά τη ζήτηση.
Από την άλλη, διαπιστώνεται μια ευδιάκριτη πιθανότητα απότομης πτώσης των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου καθώς η ΕΕ συνεχίζει να επιδιώκει να πείσει την Ουγγαρία να εγκαταλείψει την αρνητική της θέση σε ό,τι αφορά το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.
Οι αναφορές αναφέρουν ότι ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ τείνουν να αποδεχτούν την προσωρινή εξαίρεση της παροχής ρωσικού αγωγού στην Κεντρική Ευρώπη μέσω του αγωγού Druzhba από το εμπάργκο, ως διαπραγματευτικό χαρτί, για να πείσουν την Ουγγαρία να συμφωνήσει σε απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αργού από θαλάσσης.
Από την άλλη, η Ρωσία έχει αυξήσει τις εξαγωγές της σε Κίνα και Ινδία, αλλά η ασιατική αγορά, μάλλον, είναι απίθανο να μπορέσουν να απορροφήσουν όλη την προσφορά.
Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές εξαγωγές έχουν αντέξει, αλλά από τις 15 Μαΐου, οι μεγάλοι διεθνείς εμπορικοί οίκοι έπρεπε να σταματήσουν όλες τις συναλλαγές με τις κρατικά ελεγχόμενες Rosneft, Gazprom Neft και Transneft, σημείωσε το πρακτορείο.
«Μετά από μείωση της προσφοράς σχεδόν 1 mb/d τον Απρίλιο, οι απώλειες θα μπορούσαν να επεκταθούν σε περίπου 3 mb/d κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε ο IEA, αναφερόμενος στην προμήθεια πετρελαίου της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης