Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία – ενεργειακή κρίση: Χωρίς δεύτερη σκέψη η ΕΕ συνεχίζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται

Ρωσία – ενεργειακή κρίση:  Χωρίς δεύτερη σκέψη η ΕΕ συνεχίζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται
«Η ενεργειακή κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων, παραμένει περίπλοκη, και αυτό είναι το λογικό αποτέλεσμα μονομερών δυτικών μέτρων σε σχέση με τη Ρωσία», τονίζει η Μόσχα
Η κατάσταση στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα είναι ήδη τεταμένη, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να «πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται», δήλωσε στο Tass το ανώτατο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Yury Pilipson.
«Η ενεργειακή κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων, παραμένει περίπλοκη, και αυτό είναι το λογικό αποτέλεσμα μονομερών δυτικών μέτρων σε σχέση με τη Ρωσία.
Δεν είναι μυστικό ότι σχεδιάστηκε στην Ουάσιγκτον, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται χωρίς δεύτερη σκέψη», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα και η Σερβία είναι ένα από αυτά, πρόσθεσε.
«Τα ζητήματα του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού σε αυτή τη χώρα συζητούνται από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Σερβίας σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα και με αμοιβαία εμπιστοσύνη», είπε ο Pilipson.
«Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα είναι επωφελής», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης