Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Ισπανία: Δεκάδες περιπτώσεις μόλυνσης του ανθρώπου από την ηπατίτιδα των αρουραίων

Σοκ στην Ισπανία: Δεκάδες περιπτώσεις μόλυνσης του ανθρώπου από την ηπατίτιδα των αρουραίων
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό ratti Rocahepevirus
Για πρώτη φορά στον κόσμο, Ισπανοί ερευνητές ανακάλυψαν δεκάδες περιπτώσεις μόλυνσης του ανθρώπου με τη λεγόμενη ηπατίτιδα των αρουραίων, όπως ανέφερε η εφημερίδα El País.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TASS πρόκειται για λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό ratti Rocahepevirus.
Η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ το 2018. Είναι γνωστό ότι περίπου το ένα τρίτο των αρουραίων που ζουν στις ισπανικές πόλεις φέρουν αυτό το παθογόνο, αλλά δεν υπάρχει σαφής ιδέα για το πώς μεταδίδεται στους ανθρώπους.
Οι πραγματικές επιπτώσεις είναι επίσης άγνωστη, αν και υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 κρούσματα αναφέρονται ετησίως στην Ισπανία.
Προηγουμένως, είχε χορηγηθεί επιχορήγηση 30 χιλιάδων ευρώ σε επιστήμονες για την πρώτη μελέτη για τον επιπολασμό της νόσου, στην οποία θα λάβουν μέρος διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ισπανία.
Ο ιός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2010. Αρχικά θεωρήθηκε ότι δεν μεταδόθηκε στον άνθρωπο, αλλά το 2018, ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ εντόπισαν το πρώτο κρούσμα σε ασθενή με μεταμόσχευση ήπατος. Ωστόσο, μέχρι τώρα η διάγνωση αυτής της νόσου ήταν σποραδική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης