Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση 1,8% για το brent, στα 84,76 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή πτώση 1,8% για το brent, στα 84,76 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου έκλεισε με απώλειες της τάξης του 2,1%, κλείνοντας στα 80,83 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου στον απόηχο της ενίσχυσης του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές μετρούν τις πιθανότητες μιας ακόμη αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Μάιο, η οποία θα μπορούσε να ψαλιδίσει τις προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη.
Λόγω των προσδοκιών για νέα αύξηση των επιτοκίων, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,6% καθιστώντας το πετρέλαιο σε δολάρια πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Το δολάριο είναι λίγο ισχυρότερο και αυτό φαίνεται να ασκεί λίγη πίεση στο πετρέλαιο», δήλωσε ο αναλυτής της Price Futures Group, Phil Flynn.
Εν τω μεταξύ, η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της Κίνας στις 02:00 GMT στις 18/4 αναμένεται να είναι θετική για τις τιμές των εμπορευμάτων, με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) να προβλέπει ότι θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της ζήτησης το 2023.
Ωστόσο, ο Οργανισμός προειδοποίησε επίσης στη μηνιαία έκθεσή του ότι οι περικοπές παραγωγής που ανακοινώθηκαν από τους παραγωγούς του OPEC+ κινδύνευαν να επιδεινώσουν το έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου που αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και να βλάψουν  την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Μαΐου του Brent έχασε 1,8% κλείνοντας στα 84,76 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,1%, κλείνοντας στα 80,83 δολάρια το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια ειχαν προηγουμένως συμπληρώσει τέσσερις εβδομάδες κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης