Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» - Στα 72,5 δολ. το Brent

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» - Στα 72,5 δολ. το Brent
Με ήπιες αλλαγές έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Με ήπιες αλλαγές έκλεισαν σήμερα 4/5 οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση εν μέσω ενδείξεων ασθενούς βιομηχανικής ανάπτυξης στην Κίνα, αβεβαιότητας για την αμερικανική οικονομία και την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να περιορίσει την προσφορά εντός του τρέχοντος έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού άνοιξαν με «ελεύθερη πτώση» άνω του 7% στα πρώτα δραματικά λεπτά της διαπραγμάτευσης. Ειδικότερα, το West Texas Intermediate έπεσε κατά σχεδόν 5 δολάρια το βαρέλι για λίγα δευτερόλεπτα λίγο μετά το άνοιγμα στην Ασία στις 6 π.μ. στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια ανέκαμψε. Όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση λίγες ώρες αργότερα στο παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο, χάνοντας απλώς λίγο περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι.
Οι προβληματισμένοι επενδυτές και αναλυτές πρότειναν μια πληθώρα πιθανών παραγόντων, αλλά κανένας δεν ήταν οριστικός: οι κερδοσκόποι εγκατέλειψαν τα ανοδικά στοιχήματα, μια πιθανή συναλλαγή με μεγάλες εντολές, αλγοριθμικές πωλήσεις, ακόμη και μια γιγαντιαία θέση δικαιωμάτων προαίρεσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που τώρα φαίνεται να είναι ζημιογόνος, όλα αναφέρθηκαν ως εξηγήσεις.
Εν τέλει, το Brent παράδοσης Ιουλίου σημείωσε άνοδο 0,24% και έκλεισε στα 72,5 δολάρια το βαρέλι (στο -2,6% την περασμένη εβδομάδα), ενώ το WTI παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησε κατά 4 σεντς στα 68,56 δολάρια το βαρέλι (στο -1,4% την περασμένη εβδομάδα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης