Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το WTI, στα 70,04 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,2% για το WTI, στα 70,04 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο τύπου Brent έχασε 81 σεντς ή 1,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 74,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,5%
Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της ανησυχίας για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 83 σεντς ή 1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,04 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI έχασε 1,8%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το πετρέλαιο τύπου Brent έχασε 81 σεντς ή 1,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 74,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,5%.
«Εκτός από το ενδεχόμενο μιας επικείμενης οικονομικής ύφεσης, οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν έναν καταιγισμό αρνητικών σημάτων αυτή την εβδομάδα: την προαναγγελία για αύξηση των Στρατηγικών Αποθεμάτων των ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων τον ερχόμενο μήνα, τις περισσότερες του αναμενόμενου αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την άνιση ανάκαμψη της Κίνας, καθώς και την επικείμενη επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράκ» δήλωσε ο Han Tan, αναλυτής της Exinity Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης