Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Γύρισε» τις πρωινές απώλειες το πετρέλαιο – Στο +1,4% και τα 75,2 δολ. έκλεισε το Brent

«Γύρισε» τις πρωινές απώλειες το πετρέλαιο – Στο +1,4% και τα 75,2 δολ. έκλεισε το Brent
Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική άνοδο έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, «επιστρέφοντας» από τις ήπιες απώλειες κατά τις πρωινές ώρες, ως αποτέλεσμα της αισιοδοξίας για συμφωνία σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Τα καλά νέα, κατά την άποψή μας, είναι ότι εν μέσω αυξημένων ανησυχιών μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά, οι προσπάθειες επίλυσης της κατάστασης σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους φαίνεται να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε ο John Stoltzfus, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer Asset Management.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,07 δολ. ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,11 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα το WTI έχασε 1,8%. Το πετρέλαιο τύπου Brent κέρδισε 1,06 δολ. ή 1,4% και έκλεισε στα 75,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,5%.
Γενικότερα, βέβαια, το κλίμα στην αγορά πετρελαίου είναι υποτονικό.
Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές υποχώρησαν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, «κλειδώνοντας» το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης από τον Σεπτέμβριο του 2022, λόγω της ανησυχίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εισέλθουν σε ύφεση με «σημαντικό κίνδυνο» ιστορικής στάσης πληρωμών εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στην Κίνα, για ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης πετρελαίου.
Ωστόσο, η παγκόσμια προσφορά «μαύρου χρυσού» αναμένεται να περιοριστεί το δεύτερο εξάμηνο, καθώς ο ΟΠΕΚ+ θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής.
Ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ορισμένα μέλη του θα μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή κατά περίπου 1,16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό όγκο των μειώσεων στα 3,66 εκατομμύρια βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης