Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με απώλειες 0,4% έκλεισε το πετρέλαιο, διατηρείται πάνω από 70 δολάρια

Με απώλειες 0,4% έκλεισε το πετρέλαιο, διατηρείται πάνω από 70 δολάρια
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με υποχώρηση έκλεισαν σήμερα 16/5 οι τιμές πετρελαίου, καθώς η απαισιοδοξία για τη ζήτηση από πλευράς Κίνας αλλά και η αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της αμερικανικής χρεοκοπίας, αντιστάθμισαν την πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ) για ζήτηση μεγαλύτερη της προσφοράς το 2023.
Ο ΔΟΕ «βλέπει» την παγκόσμια ζήτηση στα 101,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο το τρέχον έτος, κάνοντας παράλληλα λόγο για αυξημένες τιμές «μαύρου χρυσού» το δεύτερο εξάμηνο, απόρροια της μείωσης παραγωγής από τις χώρες του OΠΕK+. «Οι καταναλωτές που πολιορκούνται ήδη από τον πληθωρισμό θα υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τις υψηλότερες τιμές, ιδίως στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες», σχολιάζει ο Οργανισμός.
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η βιομηχανική παραγωγή και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις τον Απρίλιο, αυξάνοντας την ανησυχία για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Ως αποτέλεσμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε πτώση 0,4%, και έκλεισε στα 70,86 δολάρια το βαρέλι -την περασμένη εβδομάδα το WTI έχασε 1,8%. Το πετρέλαιο τύπου Brent κατέγραψε ίδια πτώση, κλείνοντας στα 74,91 δολάρια το βαρέλι -την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης