Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 2% στο πετρέλαιο WTI λόγω πτώσης στη ζήτηση, στα 83,21 δολάρια το βαρέλι

Πτώση 2% στο πετρέλαιο WTI λόγω πτώσης στη ζήτηση, στα 83,21 δολάρια το βαρέλι
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 87,93 δολάρια το βαρέλι
Περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αμβλύνθηκαν προσώρας, την ίδια στιγμή που η ζήτηση στις ΗΠΑ έδειξε σημάδια αποδυνάμωσης.
Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 87,93 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 2,20 δολάρια ή 2,44%.
Την Τετάρτη, το Brent είχε κλείσει σχεδόν κατά 2% υψηλότερα. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισαν στα 83,21 δολάρια το βαρέλι, με πτώση κατά 2,18 δολάρια ή 2,55%.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί πρόσφατα από τους φόβους για μια διάχυση που θα επηρεάσει τις παγκόσμιες προμήθειες αργού από τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία θα μπορούσε να εμπλέξει το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες παροτρύνουν το Ισραήλ να καθυστερήσει την πλήρη εισβολή στη Γάζα, η οποία πλήττεται από σχεδόν τρεις εβδομάδες ισραηλινών βομβαρδισμών που προκλήθηκαν από ένα μπαράζ μαζικών δολοφονιών στο νότιο Ισραήλ από τη Χαμάς, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.
«Η αγορά κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα», ανέφερε ο αναλυτής της Price Futures, Phil Flynn. «Είναι κρίσιμο να κατανοήσουμε ότι βρισκόμαστε έναν ειδησεογραφικό τίτλο μακριά από ένα μεγάλο ράλι στην αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης