Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 2,8% στο WTI με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, στα 85,54 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 2,8% στο WTI με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, στα 85,54 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 2,55 δολάρια ή 2,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,48 δολάρια το βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, καθώς εντείνεται το γεωπολιτικό ρίσκο στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου Ισραήλ - Hamas.
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,33 δολάρια ή 2,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 85,54 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, στην εβδομάδα το WTI έχασε 2,9%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 2,55 δολάρια ή 2,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,48 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τις απώλειες στην εβδομάδα στο 1,8%.
Οι traders «πρέπει να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα, και αυτό είναι η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην Παλαιστίνη», δήλωσε στο MarketWatch ο Naeem Aslam, επικεφαλής επενδυτικός σύμβουλος της Zaye Capital Markets.
«Αυτό θα κλιμακώσει την οργή στα αραβικά κράτη».
Οι Άραβες ηγέτες είναι «ήδη θυμωμένοι για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο μπϊοκοτάζ της ισραηλινής κυβέρνησης στην Παλαιστίνη και ενώ πλέον τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στοχεύουν τη Συρία» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης