Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες άνω του 8% για το Brent τον Οκτώβριο 2023, διψήφιες στο αμερικανικό αργό

Απώλειες άνω του 8% για το Brent τον Οκτώβριο 2023, διψήφιες στο αμερικανικό αργό
Συνεχίστηκε η πτώση στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κινήθηκαν και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, μετά τις βαριές απώλειες της Δευτέρας 30/10, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλεί για την παγκόσμια ζήτηση η βίαια πολεμική σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, εξαφάνισε τα όποια «οφέλη» για τον «μαύρο χρυσό» από τους φόβους για συρρίκνωση της προσφοράς.
Πλέον, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισέλθει στη βορειοδυτική Γάζα, ενώ ο ένοπλος βραχίονας της Hamas, οι ταξιαρχίες Ezzedin al Qassam, έχει διευκρινίσει ότι οι «εισβολείς» προχωρούν προς την πόλη κατά μήκος δύο γραμμών, αλλά παρεμποδίζονται από Παλαιστίνιους μαχητές.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν τη διήμερη (31/10-1/11) συνεδρίαση της Federal Reserve για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, ενώ, την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) αποκάλυψε αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, με την άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου να τροφοδοτεί φαινομενικά τις ανησυχίες για την αποδυνάμωση της ζήτησης εμπορευμάτων στη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο σε ημερήσια σύγκριση, χάνοντας 4 σεντς, στα 87,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) κατέγραψε απώλειες 1,29 δολ. Ή 1,6%, κλείνοντας στα 81,02 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο του Οκτωβρίου 2023, Brent και WTI κατέγραψαν συνολική πτώση 8,3% και 10,8%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης