Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Oι θέσεις της αγοράς απέναντι στον σχεδιασμό Σκυλακάκη για τα Υπεράκτια Αιολικά

Oι θέσεις της αγοράς απέναντι στον σχεδιασμό Σκυλακάκη για τα Υπεράκτια Αιολικά
Τι προβλέπεται για τους διαγωνισμούς «με το κλειδί στο χέρι»
Σκεπτικισμός εκφράζεται από την αγορά για δυο σημεία της πολιτικής που εφαρμόζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ότι αφορά τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναγνωρίζουν πως έχει χαραχτεί στρατηγική για την ανάπτυξη του τομέα που προσελκύει ξένους επενδυτές και η ΕΔΕΥΕΠ προετοιμάζει με ικανοποιητικούς ρυθμούς το project.
Οι ανησυχίες της αγοράς εστιάζονται στο χρόνο που θα χρειαστεί για την εκπόνηση με ευθύνη της πολιτείας των μελετών που θα οδηγήσουν στους διαγωνισμούς για την ανάθεση των έργων σε ιδιώτες επενδυτές, αλλά και στην αδειοδότηση και δεύτερου κύματος πλωτών πιλοτικών έργων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη ο οποίος μίλησε χθες σε ειδική εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ για την εφοδιαστική αλυσίδα των υπεράκτιων αιολικών, εντός της επόμενης τριετίας θα διενεργηθούν διαγωνισμοί για την ανάθεση της εγκατάστασης πιλοτικών πλωτών ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος περίπου 400 MW.
Όπως είναι γνωστό εξάλλου έχουν ήδη δοθεί οι πρώτες άδειες για την εγκατάσταση πιλοτικών υπεράκτιων έργων σταθερής έδρασης συνολικής ισχύς ισχύος 600 MW.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης