Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πωλούνται ακίνητα «κοψοχρονιά» - Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη πτώση

Πωλούνται ακίνητα «κοψοχρονιά»  - Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη πτώση
Το ξεπούλημα των σπιτιών εντάθηκε λόγω της μεγάλης φορολογίας που έχει επιβληθεί στην ακίνητη περιουσία
Σε τιμές που κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ το τετραγωνικό έχουν φτάσει να πωλoύνται πολλές μεταχειρισμένες κατοικίες, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη είναι η πτώση των τιμών και στις νεόδμητες κατοικίες.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, τη μεγαλύτερη πτώση έχουν καταγράψει οι λεγόμενες ακριβές περιοχές, όπως το Κολωνάκι όπου οι τιμές των διαμερισμάτων έχουν υποχωρήσει κατά 70%, η Φιλοθέη όπου καταγράφεται το ίδιο ποσοστό, το Παλαιό Ψυχικό όπου οι τιμές υποχωρούν πάνω από 60% και η Κηφισιά με πτώση άνω του 50%.
Σήμερα πάντως τα περισσότερα ακίνητα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κτηματομεσιτικού γραφείου «Ζηρογιάννη», Αθ. Ζηρογιάννη πωλούνται αρκετά κάτω του κόστους, λόγω της άμεσης ανάγκης για πώληση του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη.
Η κατάσταση αυτή έχει γίνει εντονότερη το τελευταίο διάστημα με τη μεγάλη φορολογία που έχει επιβληθεί στην ακίνητη περιουσία, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν το ακίνητο τους, να σπεύδουν να το ξεφορτωθούν.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη υποχώρηση τιμών
Σε πολλές περιοχές της Αττικής οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά μέσο 50% από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα.
Περιοχές του κέντρου, των βορείων και δυτικών προαστίων, καθώς και αρκετές των Μεσογείων είναι αυτές που κρατούν τις πρώτες θέσεις στον πίνακα με τη μεγαλύτερη πτώση τιμών.
Όπως για παράδειγμα στα Μεσόγεια και ειδικά την περιοχή των Σπάτων οι τιμές από 2.300 το τετραγωνικό που ήταν παλαιότερα, φτάνουν πλέον τα 1.500 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Αρτέμιδα από τα 1.500 με 1,700 ευρώ το τετραγωνικό, τώρα πλέον η τιμή διαμορφώνεται στα 800-900 ευρώ το τετραγωνικό.
Επίσης στο Κορωπί οι τιμές για την αγορά ακινήτου κυμαίνονται πλέον στα 1.500 ευρώ με 1.600 ευρώ το τετραγωνικό, έναντι 2.400 έως 2.500 ευρώ το τετραγωνικό που αγόραζε κάποιος.
Στην Παιανία οι τιμές έχουν υποχωρήσει στα 1.800 με 2.000 ευρώ το τετραγωνικό (από 2.800 ευρώ παλαιότερα), ενώ σημαντική μείωση καταγράφεται και στη Ραφήνα όπου οι τιμές των ακινήτων διαμορφώνονται στα 1.800 ευρώ (από 2.800 ευρώ το τετραγωνικό).
Τέλος σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα έχουν διαμορφωθεί και οι τιμές στις δύο δημοφιλείς και ακριβές περιοχές των Μεσογείων, στο Γέρακα και την Παλλήνη, αφού στην πρώτη περιοχή η τιμή του τετραγωνικού κυμαίνεται από 1.800 έως 2.000 ευρώ το τετραγωνικό (από 2.700 ευρώ το τετραγωνικό παλιότερα) και στη δεύτερη από 2.000 ευρώ έως 2.200 ευρώ το τετραγωνικό (από 2.500 έως 2.900 ευρώ το τετραγωνικό).
Κάτω από τα 1.900 ευρώ έχει πέσει πλέον το κόστος του τετραγωνικού σε αρκετές περιοχές του κέντρου όπως στα Πατήσια, τα Σεπόλια, την Αττική, τον Κολωνό και στην Αχαρνών.
Σύμφωνα με στελέχη της κτηματαγοράς σε αυτές τις περιοχές διαμορφώνονται πλέον στα 1.800 ευρώ το τετραγωνικό, από 2.300 έως 2.500 ευρώ που θα αγόραζε κανείς πριν από την κρίση. 
Αισθητή είναι η υποχώρηση των τιμών και στα δυτικά προάστια.
Όπως για παράδειγμα στο Ιλιον, το Περιστέρι και τους Αγίους Αναργύρους όπου οι τιμές διαμορφώνονται πλέον στα 1.600 με 1.700 ευρώ το τετραγωνικό.
Αισθητή είναι η υποχώρηση των τιμών και στην Πετρούπολη, μία από τις ακριβές περιοχές των δυτικών προαστίων, λόγω της καλής ρυμοτομίας και της θέας που προσφέρει.
Ετσι οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων στην Πετρούπολη, διαμορφώνονται στα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τέλος πτώση κατά 30% σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων σε αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων όπως για παράδειγμα στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, όπου η αγοραστική αξία των ακινήτων διαμορφώνεται πλέον στα 2.600 ευρώ το τετραγωνικό από 3.300 ευρώ πριν από μερικούς μήνες.
Σημαντική πτώση κατά 30% καταγράφουν οι τιμές των διαμερισμάτων στην Καστέλα.
Ετσι σήμερα η τιμή του τετραγωνικού διαμορφώνεται στα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό από 3.500 ευρώ το τετραγωνικό.
Μικρότερη πτώση παρατηρείται στις τιμές των ακινήτων της Αγίας Σοφίας όπου το τετραγωνικό διαμορφώνεται στα 1.800 ευρώ (από 2.000 ευρώ) καθώς και στη Φρεαττύδα όπου η τιμή του τετραγωνικού υποχώρησε στα 2.200 ευρώ από 2.800 ευρώ παλαιότερα.

www.bankingnews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης