Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mεγάλες ανακατατάξεις στις αερομεταφορές - Νέοι παίκτες και νέοι προορισμοί

Mεγάλες ανακατατάξεις στις αερομεταφορές - Νέοι παίκτες και νέοι προορισμοί
Η πρώτη αεροπορική εταιρία που ανοίγει τα φτερά της στην χώρα μας είναι η SkyGreece Airlines
Νέοι παίκτες, νέοι προορισμοί αλλά και σημαντικές επενδύσεις συνθέτουν την εικόνα του κλάδου των αερομεταφορών της χώρας.
Η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που αναμένεται για φέτος, όπως εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, έχει στρέψει πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην ενίσχυση της παρουσίας τους, όχι μόνο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.
Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ανοίγει τα φτερά της στη χώρα μας είναι η SkyGreece Airlines, ένα δημιούργημα από ομογενείς επιχειρηματίες που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και το υλοποιούν με σκοπό την τακτική και όχι εποχική σύνδεση της Ελλάδας με την Αμερική.
Με την ελληνική σημαία στο ουραίο πτερύγιο και τις σφραγίδες τριών οργανισμών για την ασφάλεια πτήσεων (EASA, USA FAA, CANADA CTA), η SkyGreece Airlines, στις 19 Ιούνιου θα κάνει το πρώτο της ταξίδι από Αθήνα προς Νέα Υόρκη.
Επίσης πρόσφατα επέστρεψε μετά από 30 χρόνια… στο Ηράκλειο της Κρήτης η British Airways.
Οι πτήσεις της British Airways θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα και ακόμη θα προστεθεί μία πτήση την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, ενώ από τις 23 Μαΐου η γερμανική Lufthansa ξεκίνησε, και πάλι μετά από 20 χρόνια, πτήσεις από Μόναχο προς το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».
Τέλος στην αγορά δρομολογίων εσωτερικού εισέρχεται αυτό το καλοκαίρι η αεροπορική εταιρεία Ellinair του ομίλου Μουζενίδη.
Η αεροπορική εταιρεία επικεντρώνεται στη σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου και του Ιονίου για τους οποίους καταγράφεται υψηλή ζήτηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Tο πρόγραμμα δρομολογίων που θα υλοποιήσει η Ellinair φέτος ξεκινά στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκειά του η εταιρεία θα πραγματοποιήσει συνολικά 384 δρομολόγια μετ' επιστροφής (32 ανά εβδομάδα) και οι διαθέσιμες θέσεις θα ανέλθουν σε 74.000.
Ο στόλος της Ellinair αποτελείται σήμερα από δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη RJ85, 96 θέσεων.
Μέχρι το τέλος Μαΐου η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος Airbus A319, 144 θέσεων το οποίο θα αποκτηθεί με συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης