Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην αγορά της Τουρκίας εισέρχεται η ΕΛΤΟΝ - Ολοκλήρωσε την εξαγορά του 70% τουρκικής εταιρείας

tags :
Στην αγορά της Τουρκίας εισέρχεται η ΕΛΤΟΝ - Ολοκλήρωσε την εξαγορά του 70% τουρκικής εταιρείας
Η εταιρεία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και διανομής πρώτων υλών και χημικών πρώτων υλών
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της, ανακοίνωσε η ΕΛΤΟΝ Διεθνούς Εμπορίου.
Η τουρκική εταιρεία, στην οποία ο όμιλος δεν είχε έως τώρα συμμετοχή, έχει αντικείμενο όμοιο με αυτό της δραστηριότητας της ΕΛΤΟΝ, ήτοι την προώθηση πρώτων υλών και χημικών πρώτων υλών.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος ΕΛΤΟΝ διά της 100% θυγατρικής του Elton Corporation Sa Ρουμανίας, απέκτησε συμμετοχή σε ποσοστό 70% στην Ανώνυμη Εταιρεία Marmara Endustriyel Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, με έδρα στον δήμο Besiktas της Κωνσταντινούπολης.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και διανομής πρώτων υλών και χημικών πρώτων υλών στους τομείς τροφίμων, ζωοτροφών, βιομηχανικών εφαρμογών, φαρμάκων, καλλυντικών & απορρυπαντικών, καθώς και επεξεργασίας νερού και επιφανειών.
Ο όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει σταδιακά την ήδη ευρεία δραστηριότητα της νέας θυγατρικής, περεταίρω και στους λοιπούς τομείς δραστηριοποίησής του.
Με τη νέα θυγατρική του εταιρεία στην Τουρκία, ο όμιλος διαθέτει πλέον πρόσβαση σε μια αγορά άνω των 800 δισ. δολαρίων Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και 78 εκατ. πληθυσμού εκ του οποίου μέσω της υφιστάμενης παρουσίας της νέας θυγατρικής εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, σε συνολικό πληθυσμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων (15 εκατ. και 5 εκατ. αντιστοίχως).
Ο όμιλος σχεδιάζει επίσης, την περεταίρω και σταδιακή ανάπτυξη της παρουσίας της νέας θυγατρικής του εταιρείας σε νέες γεωγραφικά αγορές, εντός και εκτός της χώρας.
Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών για την 12μηνη χρήση που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2015, της νέας θυγατρικής εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 11 εκατ. τουρκικές λίρες ή 3,6 εκατ. ευρώ.
Το τίμημα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.
Η εν λόγω εξαγορά δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 3.1.7 του κανονισμού του Χ.Α.
Σύμβουλος για την υλοποίηση της συναλλαγής ήταν η Core Capital Partners, με την οποία ο όμιλος ΕΛΤΟΝ συνεργάσθηκε αποκλειστικά, με ουσιαστική της συνεισφορά και στην χαρτογράφηση της αγοράς της Τουρκίας.
Ο όμιλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνεπής στην εφαρμογή του στρατηγικού του σχεδιασμού, μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της εξαγοράς αυτής, επιτυγχάνει την διείσδυσή του σε μια εκ των σημαντικότερων και διαρκώς ανερχόμενων αγορών, αυτήν της Τουρκίας, η οποία δύναται να αποτελέσει και βάση για τα επόμενα αναπτυξιακά του σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης