Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζημιές πολλών εκατ. θα έχουν τα νέα τηλεοπτικά κανάλια εξαιτίας του υψηλού τιμήματος

Ζημιές πολλών εκατ. θα έχουν τα νέα τηλεοπτικά κανάλια εξαιτίας του υψηλού τιμήματος
Η αποχώρηση από τα τηλεοπτικά δρώμενα της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι μία σαφή ένδειξη ότι η τηλεοπτική λειτουργία ενός σταθμού είναι αρκετά δαπανηρή
Με ζημιές ύψους έως 40 εκατ. ευρώ το χρόνο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι δύο νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με κόστος 73,9 εκατ. ευρώ τα οποία για να αποσβεστούν θα πρέπει να εγγράφει η εταιρεία στον ισολογισμό ζημιά ύψους 7,3 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Το κόστος των εργαζομένων για τη λειτουργία του σταθμού υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ.
Το επιπλέον κόστος της διεύθυνσης ενημέρωσης (υλικοτεχνική υποδομή , τηλεοπτικές συνδέσεις , διεθνή πρακτορεία ειδήσεων) ανεβάζουν το ετήσιο στα 25 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του δελτίου ειδήσεων του σταθμού.
Η αγορά τηλεοπτικών προγραμμάτων κοστίζει τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για να είναι σε θέση ο τηλεοπτικός σταθμός να έχει πρόγραμμα πριν από το δελτίο ειδήσεων.
Η αγορά ενός έτοιμου τηλεοπτικού σταθμού από τα υπάρχοντα κανάλια που δεν πήραν άδεια ανεβάζει το κόστος λειτουργίας.
Η ετήσια οικονομική ζημιά για τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού είναι σημαντική ακόμη και για την οικονομική ευρωστία του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Από καλύτερη οικονομική βάση θα ξεκινήσει η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού του κ. Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα καθώς το τίμημα απόκτησης της άδειας έφθασε τα 52,6 εκατ. ευρώ.
Το υψηλότερο τίμημα ύψους 75,9 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο όμιλος του ΑΝΤ1.
Στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι τα δύο νέα τηλεοπτικά σχήματα θα «μπολιαστούν» με νέους μετόχους καθώς είναι οικονομικά ανέφικτο ο ένας μέτοχος να αναλάβει όλο το οικονομικό κόστος.
Η αποχώρηση από τα τηλεοπτικά δρώμενα της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι μία σαφή ένδειξη ότι η τηλεοπτική λειτουργία ενός σταθμού είναι αρκετά δαπανηρή.
Η διεκδίκηση μιας τηλεοπτικής άδειας από την οικογένεια Βαρδινογιάννη έφθασε στα 31 εκατ. ευρώ για τις δύο εταιρείες που στην ουσία έβαλε και τον πήχη αλλά στην πράξη ξεπεράστηκε λόγω του ανταγωνισμού και την επιθυμία των ενδιαφερομένων να αποκτήσουν την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης