Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Dimand: Επενδύει 50 εκατ. για το κτίριο της PWC

Dimand: Επενδύει 50 εκατ. για το κτίριο της PWC

Η Pricewatrhouse υπέγραψε εγγυημένη 10ετή μίσθωση με την Dimand

Σε μια επένδυση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ - συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων- θα ανέλθει η νέα έδρα της ελεγκτικής εταιρείας Pricewaterhouse στο Μαρούσι, ένα σύνθετο αρχιτεκτονικό έργο το οποίο ανέλαβε να αναπτύξει και παραδώσει σε 18 μήνες (2024) η εισηγμένη εταιρεία Dimand, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.ΠΑ Design.

Σ ένα οικόπεδο 11 στρεμμάτων που απέκτησε η θυγατρική της Dimand, η Insignio, έναντι 20 εκατ. ευρώ πέρυσι, πρόκειται να ανεγερθούν δυο αντικριστά κτίρια 22550 τ.μ, εξωτερικοί χώροι, υπόγειο parking κ.α
Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.
Όπως επισήμανε ο ιδρυτής και CEO της Dimand, κ. Δημ. Ανδριόπουλος, το συγκεκριμένο οικόπεδο η εταιρεία επεδίωκε να το αποκτήσει απο το 2007 και όταν εξαγοράστηκε πέρυσι τότε το τμήμα έρευνας έμαθε ότι, η ελεγκτική προωθούσε την μετεγκατάσταση της από τρία διαφορετικά κτίρια.

Πώληση κατά την ανάπτυξη του έργου – 20ετή μίσθωση

Η προσέγγιση των δυο εταιρειών πραγματοποιήθηκε και όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος η PWC ήθελε να δημιουργήσει ένα χώρο εμπειρίας και όχι απλώς να πηγαίνει κάποιος για δουλειά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pricewaterhouse κ. Μ. Ψάλτης εξήγησε ότι, επιδιώκει να φτιάξει βιώσιμους χώρους εργασίας που να ανταποκρίνονται στο νέο εργασιακό μοντέλο, να προσελκύουν τους ανθρώπους και να επιτυγχάνουν παράλληλα τους στόχους για την κλιματική ουδετερότητα.
Ταυτόχρονα η PwC ανακοίνωσε δυναμική περαιτέρω επέκταση στην περιφέρεια και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού που σήμερα αριθμεί περίπου 1700 εργαζομένους.
Η PWC, όμως, εκτός του νέου βιοκλιματικού κτιρίου πραγματοποιεί οικονομίες κλίμακος, καθώς τα τρία κτίρια είχαν διπλάσιο κόστος ρεύματος, νερού και φυσικά κόστος φύλαξης.
Η Pricewatrhouse υπέγραψε εγγυημένη 10ετή μίσθωση με την Dimand ( με option άλλα δέκα χρόνια ), αλλά όπως διευκρίνισε ο κ. Ανδριόπουλος κατά την ανάπτυξη του έργου τα κτίρια θα πωληθούν, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα έργα της Dimand .
Σε ότι αφορά κόστος ανά τ.μ επισημάνθηκε ότι, είναι ανταγωνιστικό και το φθηνότερο στην περιοχή της Λεωφόρου Κηφισίας.
H Dimand, αναμένεται να λάβει προσφορές απο τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες για το κτίριο, και θα επιλεγεί η εταιρεία η οποία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έργο. Αυτήν την περίοδο η Dimand έχει εν εξελίξει εξι εργοτάξια, μεταξύ των 23 έργων που ανέλαβε να υλοποιήσει.
Το νέο κτίριο υποστηρίζει την αναβάθμιση στο υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η PWC δημιουργώντας έναν ευέλικτο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, καινοτόμο και συναρπαστικό χώρο εργασίας που εστιάζει στην εμπειρία των εργαζομένων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας.
Η εμπειρία βασίζεται στην ποικιλομορφία των χώρων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνεργασίας, χώροι χαλάρωσης κ.ο.κ.), στη δυνατότητα εναλλαγής της χρήσης τους ανάλογα με την ανάγκη των εργαζομένων και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων.
Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργάζονται, να αλληλοεπιδρούν και να συγκεντρώνονται στις ζώνες του κτιρίου που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της εργασίας τους και στο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας.
Στα νέα γραφεία θα συμπεριληφθούν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα κ.α., υποστηρίζοντας ενεργά τη στρατηγική της εταιρείας για την παροχή ολιστικών λύσεων υψηλής ποιότητας.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης