Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά τη Ryanair και η Aegean Airlines εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές - Κατέθεσε αίτημα για συμμετοχή στο διαγωνισμό

Μετά τη Ryanair και η Aegean Airlines εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές - Κατέθεσε αίτημα για συμμετοχή στο διαγωνισμό
Η Aegean Airlines αναμένει τη διαδικασία που θα οριστεί και θα αξιολογήσει τα δεδομένα
Επεκτείνεται ο κατάλογος των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς μετά τη Ryanair, ενδιαφέρον εκδήλωσε και η Aegean Airlines.
Ειδικότερα, η Aegean Airlines κατέθεσε σήμερα αίτημα για τη συμμετοχή της στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας που αφορά στην πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών ή στοιχείων ενεργητικού τους.
Ανάλογα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία και μετά την αξιολόγηση των δεδομένων που θα προκύψουν, θα καταλήξει στα όποια πιθανά επόμενα βήματα.
Αρχικό ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται να καταδείξει η Ryanair, όπως δήλωσε χθες ο CEO της εταιρείας, Michael O’Leary (Μάικλ Ο’ Λίρι).
Πάντως, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο CEO φρόντισε να εξηγήσει πως πρόκειται για αρχικό ενδιαφέρον που δεν εμπεριέχει κάποια δέσμευση.
O επικεφαλής της εταιρείας χαμηλού κόστους έδειξε τη διάθεση να καλύψει το κενό σε περίπτωση που οι Κυπριακές Αερογραμμές τελικά δεν τα καταφέρουν, σύμφωνα με το Sigmalive.
«Είναι κάτι που απεύχομαι, αλλά στην περίπτωση που γίνει θα μιλήσουμε με την κυβέρνηση ώστε να εξεύρουμε τρόπους να καλύψουμε το κενό», ανέφερε σε διάσκεψη στη Λευκωσία με αφορμή την έναρξη του χειμερινού προγράμματος για το 2014.
Υπενθύμισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να διακινεί στην Κύπρο 3-4εκ. επιβάτες (550χιλ. τον τελευταίο χρόνο). Ο M O’Leary θα συναντηθεί την Τετάρτη με τους υπουργούς Εμπορίου, Οικονομικών και Συγκοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης