Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το πακέτο Juncker ύψους 2,3 δισ. στο επίκεντρο της συνάντησης Dombrovskis - Χουντή στις 17/3 στις Βρυξέλλες

Το πακέτο Juncker ύψους 2,3 δισ. στο επίκεντρο της συνάντησης  Dombrovskis - Χουντή στις 17/3 στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες η συνάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, V. Dombrovskis με τους αναπληρωτές Υπουργούς Ν. Χουντή και Ρ. Αντωνοπούλου
Τεχνική «φόρμουλα» για να ξεκλειδώσει άμεσα το πόσο των 2,3 δισ. ευρώ από το πακέτο Juncker θα αναζητήσουν αύριο Τρίτη 17/3 κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, οι αναπληρωτές υπουργοί για ευρωπαϊκά θέματα Νίκος Χουντής και για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Πρόκειται για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας με τον J. C. Juncker.
Τα κονδύλια αυτά θα διοχετευθούν για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας καθώς και για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Στα θετικά σημεία του πακέτου συνυπολογίζεται η απόφαση τα κονδύλια να διοχετευθούν χωρίς να υπάρχει συμμετοχή της ελληνικής πλευράς και να μην υπόκεινται στην αρχή του ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών μελών.
Στη συνάντηση που θα γίνει στις Βρυξέλλες αναμένεται να κλειδώσουν τα κλιμάκια Ελλήνων και ξένων τεχνοκρατών τα οποία θα αναλάβουν υπό την εποπτεία της Ρ. Αντωνοπούλου να διοχετεύσουν το κονδύλι των 2,3 δισ. μέσα από πρόγραμμα απασχόλησης, επιμόρφωσης και κατάρτισης των νέων και άνεργων.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης