Τελευταία Νέα
Οικονομία

FAZ: Η Ελλάδα έχει χρήματα έως τις 8 Απριλίου για μισθούς και συντάξεις

FAZ: Η Ελλάδα έχει χρήματα έως τις 8 Απριλίου για μισθούς και συντάξεις
Η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλει τη λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους 
«Η Ελλάδα έχει χρήματα έως τις 8 Απριλίου για μισθούς και συντάξεις» υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Franffurter Allgemeine, κάνοντας τους δικούς της υπολογισμούς βασιζόμενη σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αθήνα.
Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της, αυτό δίνει στην ελληνική κυβέρνηση διορία περίπου δύο εβδομάδων να υποβάλει τη λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους με στόχο την εκταμίευση κεφαλαίων.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι σε αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών επιχειρήσεων.
«H Commission περιμένει επίσης πως τα στελέχη της θα «κοιτάξουν τα βιβλία» σύντομα σε ελληνικά υπουργεία, ζήτημα που, σύμφωνα με την ίδια, έθεσε και ο Jean Claude Junker στον Αλέξη Τσίπρα κατά την συναντήσεις τους στο περιθώριο της Συνόδου. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση» γράφει η FAZ.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η επιτροπή θεωρεί «κρίσιμη» την οικονομική κατάσταση την Αθήνα από την 9η Απριλίου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθούν 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης