Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νομικό πλαίσιο για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναζητούν Schulz - Juncker

Νομικό πλαίσιο για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναζητούν Schulz - Juncker
Σε ανοιχτή γραμμή Schulz - Juncker για την Ελλάδα
Υπέρ της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ελληνικό πρόγραμμα και δη στις διαδικασίες αξιολόγησής του τάσσεται ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Gianni Pittella.
Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο Gianni Pittella, κατά τη Διάσκεψη των προέδρων ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, να θέσει το εν λόγω θέμα στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.
"Η νομική βάση ήδη υπάρχει.
Είναι ζήτημα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών.
Είναι ένας τρόπος να ξεπεράσουμε την τρόικα και τελικά να έχουμε το πιο αντιπροσωπευτικό σώμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα ασχοληθεί με το θέμα της ελληνικής κρίσης" δήλωσε ο Gianni Pittella.
Σύμφωνα με το EurActiv.gr, ο Martin Schulz βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα συμπεριλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη διαδικασία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να καταστεί πιο διαφανής η όλη διαδικασία, προτάθηκε στις 19 Αυγούστου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το θέμα αυτό συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης