Τελευταία Νέα
Διεθνή

Federal Reserve: Αμετάβλητα στο 0,25%-0,50% τα παρεμβατικά επιτόκια - Παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις

Federal Reserve: Αμετάβλητα στο 0,25%-0,50% τα παρεμβατικά επιτόκια - Παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις
Η Fed παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς τις διεθνείς οικονομικές και χρηματο-οικονομικές εξελίξεις και αξιολογεί τις επιπτώσεις τους»
Αμετάβλητα άφησε - όπως αναμενόταν - τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ στο πεδίο 0,25% - 0, 50% η επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Federal Reserve, όπως ανακοίνωσε η Fed σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 μετά το πέρας της προγραμματισμένης διήμερης συνεδρίασής της.
Στη σχετική της ανακοίνωση, η Fed ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς τις διεθνείς οικονομικές και χρηματο-οικονομικές εξελίξεις και αξιολογεί τις επιπτώσεις της για την αγορά εργασίας, τον πληθωρισμό και την ισορροπία των κινδύνων στην προοπτική» ανάπτυξης.
Αναγνώρισε, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη επιβραδύνθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.
Η Fed δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων της τον Μάρτιο 2016, κάτι που θα δημιουργούσε έναν ενδιαφέροντα συγχρονισμό με την ταυτόχρονη εμβάθυνση της νομισματικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, την οποία και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, πιθανολόγησε ότι θα αποφασιστεί και αυτή τον Μάρτιο 2016.
Η κεντρική τράπεζα του δολαρίου ΗΠΑ τόνισε την ανησυχία της για την υφιστάμενη χρηματιστηριακή αναταραχή και την αργή οικονομική ανάπτυξη εκτός των ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματούχοι της Fed συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε σωστή τροχιά για ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σταδιακή άνοδο του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%, παρά την καθίζηση των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης