Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Daniel Pinto (JP Morgan Chase): Ένα Brexit θα ήταν πολύ κακό για όλους βραχυπρόθεσμα

tags :
Daniel Pinto (JP Morgan Chase): Ένα Brexit θα ήταν πολύ κακό για όλους βραχυπρόθεσμα
«Θα έχουμε 2 με 3 χρόνια έντονων διαπραγματεύσεων και μαζικής αβεβαιότητας, οι οποίες θα επηρεάσουν τη βρετανική οικονομία»
Μία έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «πολύ κακή για όλους» βραχυπρόθεσμα, προειδοποιεί το κορυφαίο στέλεχος επενδυτικής τραπεζικής της JPMorgan Chase, Daniel Pinto, καθώς η βρετανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας, πριν από το δημοψήφισμα του Ιουνίου για τη συνέχιση ή μη της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε.
«Θα έχουμε 2 με 3 χρόνια έντονων διαπραγματεύσεων και μαζικής αβεβαιότητας, οι οποίες θα επηρεάσουν τη βρετανική οικονομία.
Αν αυτό αποδειχθεί εξαιρετικά κοστοβόρο για την εταιρεία μας (τη στιγμή που είμαστε τόσο μεγάλοι) πρόκειται να είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους τους άλλους», σημειώνει ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων και επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής της JP Morgan Chase.
Ο Pinto τονίζει ακόμη ότι «μπορεί να είναι καλό η κακό μακροπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα ο βαθμός της αβεβαιότητας θα είναι πραγματικά πολύ κακός για όλους».
Το Σαββατοκύριακο ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron έδωσε το έναυσμα για ένα τετράμηνο διαβουλεύσεων σχετικά με το μέλλον της χώρας εντός της Ε.Ε., προτού οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες στις 23 Ιουνίου για το δημοψήφισμα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψήφος για παραμονή της χώρας έχει το προβάδισμα, αλλά η καμπάνια του «όχι» στη συμμετοχή στην Ε.Ε. εξασφάλισε αυτή την εβδομάδα την υποστήριξη του προβεβλημένου δημάρχου του Λονδίνου, Boris Johnson, ο οποίος δήλωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα είναι καλύτερα εκτός της Ένωσης.
Η επικεφαλής οικονομική διευθύντρια της JP Morgan, Marianne Lake, η οποία είναι Αγγλίδα, δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά με τις πιθανότητες για το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα, αλλά δήλωσε ότι «σαν εταιρεία βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, έχουμε υγιείς δραστηριότητες σε όλη την Ε.Ε., θα μπορούμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα».
Τόσο ο κ. Pinto όσο και η κα. Lake έκαναν τις δηλώσεις τους στην ετήσια ημερίδα της τράπεζας για τους αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης