Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Να μη βιαστεί η Fed να απομακρυνθεί από την ποσοτική χαλάρωση στην τρέχουσα παγκόσμια συγκυρία

Kaplan (Fed): Να μη βιαστεί η Fed να απομακρυνθεί από την ποσοτική χαλάρωση στην τρέχουσα παγκόσμια συγκυρία
Η επίμονη αδυναμία του ενεργειακού τομέα των ΗΠΑ μπορεί να προκαλέσει κύματα αρνητικών συνεπειών στις ευρύτερες χρηματο-οικονομικές αγορές
Το πρόσφατο «ξεπούλημα» (sell-off) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η ταυτόχρονη ενίσχυση του δολαρίου απαιτούν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) να επιδείξει υπομονή και συνέπεια, όπως δήλωσε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας του Ντάλας, Robert Kaplan.
Όπως εξήγησε ο ίδιος σε ομιλία του στο Όστιν του Τέξας, οι διεθνείς χρηματο-οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί από την αρχή του 2016 και είναι πολύ πιθανό ότι θα επιβραδύνουν το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Για τον Kaplan, ενώ η υπερβολική ποσοτική χαλάρωση στρεβλώνει και προκαλεί ανισορροπία στις προσλήψεις, στην κατανομή ενεργητικού και στις επενδυτικές αποφάσεις, παρά ταύτα η Fed οφείλει να επιδείξει υπομονή αναφορικά με την ανάσχεση της συγκεκριμένης πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος επεσήμανε το ενδεχόμενο η επίμονη αδυναμία του ενεργειακού τομέα των ΗΠΑ να προκαλέσει κύματα αρνητικών συνεπειών στις ευρύτερες χρηματο-οικονομικές αγορές.
Επισημαίνεται, ότι για το 2016 ο Kaplan είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Fed, αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων νομισματικής πολιτικής του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης