Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι συνέπειες για τις αγορές από τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, σε ένα διάγραμμα από την JP Morgan

tags :
Οι συνέπειες για τις αγορές από τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, σε ένα διάγραμμα από την JP Morgan
Σε ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καταδεικνύει πως μεγάλες οικονομίες με αρνητικά επιτόκια, όπως η Ευρωζώνη, η Ιαπωνία και η Ελβετία, υπέφεραν από απώλειες στις αγορές 
Οι αγορές ετοιμάζονται για νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων από την ΕΚΤ, ωστόσο οι επενδυτές δεν πρέπει να ενθουσιάζονται από την προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων, προειδοποιούν οι αναλυτές, όπως μεταδίδει το Marketwatch.
Η χαλαρή νομισματική πολιτική - όπως οι μειώσεις επιτοκίων - συνήθως προκαλούν ράλι στις αγορές, αλλά όταν μιλάμε για αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακριβώς το αντίθετο, σύμφωνα με τους αναλυτές της J.P. Morgan Chase.
Σε ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καταδεικνύει πως μεγάλες οικονομίες με αρνητικά επιτόκια, όπως η Ευρωζώνη, η Ιαπωνία και η Ελβετία, υπέφεραν από απώλειες στις αγορές από τη στιγμή που υιοθέτησαν την πολιτική αρνητικών επιτοκίων (NIRP).
Αναλυτικά, οι μετοχές στην Ευρωζώνη έχουν υποχωρήσει -4,6% από τις 4 Ιουνίου του 2014, οι μετοχές στην Ελβετία έχουν χάσει -9% από τις 17 Δεκεμβρίου 2014, ενώ στην Ιαπωνία η πτώση διαμορφώνεται στο -6,7%.


Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο -0,40%, από -0,30% προηγουμένως. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης