Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. τάχθηκε (και) το Citigroup με δωρεά 310 χιλ. ευρώ

Sky News: Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. τάχθηκε (και) το Citigroup με δωρεά 310 χιλ. ευρώ
Οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan και Morgan Stanley στηρίζουν με σχεδόν 2 εκατ. ευρώ την εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Την απόφαση να στηρίξει ανοιχτά, δημόσια και έμπρακτα την εκστρατεία «Britain Stronger in Europe (BSiE)» υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δωρεά «σημαντικά μεγαλύτερη των 100 χιλ. στερλίνων» έλαβε το Citigroup την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, μόλις δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή του επίμαχου βρετανικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Sky News, το Citigroup είναι ο τέταρτος χρηματο-πιστωτικός όμιλος των ΗΠΑ που στηρίζει επισήμως την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., μετά την Goldman Sachs, την JP Morgan και την Morgan Stanley.
Σύμφωνα με το Sky News, οι κινήσεις ανοιχτής στήριξης της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. από αμερικανικές τράπεζες αντικατοπτρίζει την αγωνία τους για την αναστάτωση που θα προκαλέσει στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές τους ενδεχόμενο Brexit.
Το Citigroup απασχολεί πολλές χιλιάδες στελέχη στη Βρετανία - κυρίως στο Λονδίνο - και η δωρεά του υπολογίζεται ότι ανήλθε σε περίπου 250 χιλ. στερλίνες (περίπου 310 χιλ. ευρώ), ανεβάζοντας σε 1,5 εκατ. στερλίνες (περίπου 1,9 εκατ. ευρώ) τη συνολική συνεισφορά των τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών υπέρ της αποτροπής ενός Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης