Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari σε Trump: Η πολιτική δεν επηρεάζει τις αποφάσεις της Federal Reserve

Kashkari σε Trump: Η πολιτική δεν επηρεάζει τις αποφάσεις της Federal Reserve
Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε στην αύξηση των επιτοκίων, εκτίμησε ο αξιωματούχος της Fed
Ο διοικητής της Federal Reserve της Μινεάοπολης, Neel Kashkari, απέρριψε τις κατηγορίες του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι η πολιτική επηρεάζει τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
«Απλώς δεν εξετάζουμε τα πολιτικά», ανέφερε συγκεκριμένα ο Kashkari, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, προσθέτοντας: «Κοιτάζουμε τα οικονομικά δεδομένα και όλοι όσοι βρίσκονται στο τραπέζι έχουν δεσμευτεί για την επιτυχία της διπλής αποστολής μας, που είναι η ανάπτυξη και οι στόχοι για τον πληθωρισμό».
Νωρίτερα, ο Donald Trump εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, πως η Fed καθυστερεί να αυξήσει τα επιτόκια, δεχόμενη πιέσεις από τον αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama.
«Τα επιτόκια κρατούνται σε χαμηλά επίπεδα από τον πρόεδρο Obama», υποστήριξε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, επισημαίνοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο λόγος που παραμένουν χαμηλά {τα επιτόκια}.
Παράλληλα, ο Kashkari απέφυγε να σχολιάσει τις βραχυπρόθεσμες αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, ωστόσο τόνισε ότι παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στον πληθωρισμό.
«Σε γενικότερο επίπεδο, πιστεύω ότι οι προσδοκίες μου παραμένουν για μια ήπια οικονομικά ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Fed, που αυτή τη χρονιά δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της Fed.
Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένοντας να δουν αν θα αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων.
«Κατά την άποψή μου, ειλικρινά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος βιασύνης να αποφασιστεί οτιδήποτε», είπε σχετικά ο Kashkari.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης