Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το 25% του Πρακτορείου Άργος στον όμιλο Μαρινάκη - Προ των πυλών η εξαγορά και της IRIS Εκτυπώσεις

Το 25% του Πρακτορείου Άργος στον όμιλο Μαρινάκη - Προ των πυλών η εξαγορά και της IRIS Εκτυπώσεις
Πως αποκτήθηκε το ποσοστό στο Άργος και η προοπτική του 40% - Ποιοι παραιτήθηκαν από την αύξηση κεφαλαίου
Ποσοστό 25% έχει αποκτήσει σύμφωνα με πληροφορίες στο Πρακτορείο Διανομής τύπου Άργος ο όμιλος Μαρινάκη μετά την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται προ των πυλών εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Ίριδας Εκτυπώσεις στην οποία μέτοχοι με ποσοστό 50% ο κάθε ένα είναι οι όμιλοι ΔΟΛ και Πήγασος.
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόκτηση του ποσοστού στο Άργος έγινε μέσω της κάλυψης της συμμετοχής της Χ. Κ. Τεγόπουλου που έχει χρεοκοπήσει αλλά και της μη συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου των ομίλου ΔΟΛ και Real.
Μάλιστα δεν αποκλείουν το ποσοστό Μαρινάκη να αυξηθεί στο 40% μέσω εξαγοράς ποσοστού από τους δύο τελευταίους ομίλους.
Μετά την αύξηση κεφαλαίου ο όμιλος Μαρινάκη καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου γεγονός που αλλάζει τους συσχετισμούς στον κλάδο και καταδεικνύει ότι πέραν της εισόδου στην τηλεόραση ο εφοπλιστής έχει σχεδιασμό απόκτησης συνολικής παρουσίας στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το πρακτορείο Άργος είχε βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση με τα κεφάλαιά του να έχουν διαμορφωθεί σε αρνητικά επίπεδα και η αύξηση κεφαλαίου ήταν μονόδρομος για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρίας. Πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προηγήθηκε μείωση κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά στην Ίριδα έχουν γίνει συζητήσεις με τον όμιλο ΔΟΛ αλλά και την Πήγασος και δεν αποκλείεται η απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας γεγονός που θα δώσει τεράστιες ανάσες στους δύο ομίλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. 
Μάλιστα η κίνηση αυτή δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων.
Η ΙΡΙΣ διανύει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση την τελευταία τριετία.
Στη χρήση του 2015 η εταιρία πραγματοποίησε ενοποιημένα έσοδα 45,1 εκ Ευρώ από 50,2 εκ Ευρώ το 2014 και ζημίες μετά από φόρους 11,1 εκ Ευρώ από 13,6 εκ Ευρώ.
Την ίδια στιγμή τα ίδια κεφάλαιά της έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαίου κίνησης.
Επιπλέον έχει δανεισμό ύψους 70 εκ Ευρώ εκ των οποίων 50 εκ Ευρώ περίπου αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις ομολογιακών δανείων που.
Επίσης η εταιρία έχει καθαρή απαίτηση περί τα 4,9 εκ Ευρώ από εταιρίες των ομίλων ΔΟΛ και Πήγασος (περίπου ισόποση για τους δύο ομίλους).
Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Μαρινάκη έχει τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο ενδιαφέρον εισόδου στον κλάδο των εκτυπώσεων και μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς υπερσύγχρονων πιεστηρίων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης