Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κυβερνητική πίεση σε Κοντομηνά και μέσω Καμμένου να πουλήσει τον Alpha στο Σαββίδη και οι επαφές ΣΚΑΙ με Alpha

Κυβερνητική πίεση σε Κοντομηνά και μέσω Καμμένου να πουλήσει τον Alpha στο Σαββίδη και οι επαφές ΣΚΑΙ με Alpha
Η επίθεση Κρέτσου σε Αλαφούζο, Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη και το blame game στη ΝΔ για το ΕΣΡ
Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζει ως μείζονος σημασίας θέμα την απόρριψη από το ΣτΕ των ασφαλιστικών μέτρων κατά της επικύρωσης των υποψηφιοτήτων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ δεν έχει καμία σημασία καθώς δεν κρίθηκε η Συνταγματικότητα της χορήγησης των αδειών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο κινείται προς δύο κατευθύνσεις.
Πρώτον να πιέσει ώστε η πλευρά Κοντομηνά να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη και δημιουργήσει κλίμα εναντίον υποψηφίων που πήραν άδεια ή δεν πήραν και ασκούν ισχυρή κριτική στην κυβέρνηση και δεύτερον να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία την μη  ύπαρξη ΕΣΡ που θα δώσει τις άδειες εκπομπής στους νέους κατόχους αδειών και θα κατεβάσει τους διακόπτες των υπολοίπων ώστε να αιτιολογήσει στη συνέχεια την απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να κατεβάσει η ίδια τους διακόπτες σε όσους δεν έλαβαν άδεια.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Πάνος Καμμένος αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη «ενθαρρύνουν» τον κ. Κοντομηνά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το νέο υπερθεματιστή μετά την έκπτωση Καλογρίτσα.
Ο στόχος είναι τριπλός.
Nα περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων στην τηλεόραση που θα χάσουν τη δουλειά τους, δεύτερον να σταματήσει ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Alpha και προς την κυβέρνηση και προς τον κ. Σαββίδη και τρίτον να εξασφαλιστεί ότι ο κ. Σαββίδης θα λάβει την άδεια αλλά δεν θα έχει τηλεοπτικό σταθμό καθώς φαίνεται ανέτοιμος να προχωρήσει τουλάχιστον άμεσα στις κινήσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός καναλιού παρ ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θα το κάνει.
Στο πλαίσιο του περιβάλλοντος πιέσεων που δημιουργείται δεν είναι καθόλου τυχαία η διαρροή πληροφορίας ότι ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται σε επαφές με τον Star και τον όμιλο Βαρδινογιάννη πράγμα που δεν επιβεβαιώνεται.
Στην κυβέρνηση φαίνεται να επικρατεί εκνευρισμός από τις πληροφορίες ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των ομίλων ΣΚΑΙ και Alpha για συνεργασία και ίσως να μην είναι άσχετη η αναφορά του ΓΓ Ενημέρωσης κ. Κρέτσου στην ΕΡΤ περί της εμπλοκής του κυρίου Κοντομηνά στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ούτε και οι αναφορές περί ελέγχου από το ΚΕΦΟΜΕΠ του κυρίου Αλαφούζου για 21 εκ ευρώ και του κ. Κοντομηνά αλλά και για κούρεμα 245 εκ ευρώ χρεών του Χρυσού Οδηγού του ομίλου Βαρδινογιάννη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις μεταξύ Alpha και ΣΚΑΙ αφορούν στη σύμπραξη των δύο σταθμών ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρός σταθμός και στον ψυχαγωγικό και τον ενημερωτικό τομέα.
Επιπλέον συζητείται και συνεργασία ώστε να δημιουργηθεί ένας σταθμός μέσω δύο σταθμών που εκπέμπουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα Channel 9.  
Η χρήση των δύο σταθμών εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει επίσης ένας σταθμό που θα ισχυρή παρέμβαση και σημαντικά έσοδα.

Νίκου Καρούτζου
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης