Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Reuters: Οι οικονομικές προβλέψεις για τις ΗΠΑ δεν άλλαξαν μετά τη νίκη Trump

Έρευνα Reuters: Οι οικονομικές προβλέψεις για τις ΗΠΑ δεν άλλαξαν μετά τη νίκη Trump
Το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως οι επιδόσεις των χρηματιστηρίων δε συνδέονται άμεσα με την πορεία της οικονομίας, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον σε μία bull αγορά…
Η πλειοψηφία των αναλυτών τονίζει πως δεν υπάρχει κάποια μεταβολή, αρνητική ή θετική, στις προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία μετά τη «σοκαριστική» νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα διαπιστώνονται από τη δημοσκόπηση του Reuters (συμμετείχαν 120 οικονομολόγοι).
Οι ερωτηθέντες τόνισαν πως δεν αλλάζουν τις προβλέψεις τους για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ και την πορεία του πληθωρισμού τα αμέσως επόμενα χρόνια, παρά τη ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει η Wall Street.
Από την ίδια έρευνα απορρέει πως οι οικονομολόγοι αναμένουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων έως και το τέλος του επόμενου χρόνου, με το βασικό κριτήριο για τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal reserve, Fed) σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική να είναι το κατά πόσο θα εφαρμοστούν οι πολιτικές προστατευτισμού του νεοεκλεγέντα Προέδρου.
Να σημειωθεί πως η «σίγουρη» αύξηση (στο εύρος 0,50 – 0,75%) αναμένεται να γίνει την αμέσως επόμενη εβδομάδα (13-14/12), οπότε και συνεδριάζει η Τράπεζα.
Στο τέλος του 2017, οι αναλυτές αναμένουν το εύρος να έχει φτάσει στο 1 – 1,25%.
Οι αναλυτές μετριάζουν επίσης τις υποσχέσεις του Ρεπουμπλικάνου για ολική ανατροπή στο εμπορικό καθεστώς, προβλέποντας την επιβολή εν μέρει εμποδίων στις εμπορικές σχέσεις με ορισμένες χώρες.
Μάλιστα, τα δύο τρίτα απαντούν πως δεν θα εφαρμόσει καν τις πολιτικές προστατευτισμού που έχει εξαγγείλει…
Το ουσιαστικό συμπέρασμα της έρευνας είναι πως οι επιδόσεις των χρηματιστηρίων δε συνδέονται άμεσα με την πορεία της οικονομίας, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον σε μία bull αγορά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης