Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναλλαγματικές απώλειες στο ευρώ λόγω υπόσχεσης Le Pen για έξοδο Γαλλίας από ευρωζώνη

Συναλλαγματικές απώλειες στο ευρώ λόγω υπόσχεσης Le Pen για έξοδο Γαλλίας από ευρωζώνη
Το ευρώ εξασθένησε μέχρι τα 1,07059 δολάρια ΗΠΑ, έχοντας καταγράψει υψηλότερο επίπεδο ημέρας τα 1,07889 δολάρια
Συναλλαγματική εξασθένηση καταγράφει σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 στις διεθνείς αγορές το ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, τόσο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην προεκλογική Γαλλία, όσο και λόγω μιας σειράς από εθνικές εκλογές που προγραμματίζονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες ανάλογα με τα αποτελέσματά τους ενδέχεται να πλήξουν τη νομισματική ένωση, ακόμα και το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Χαρακτηριστικό της διάθεσης των επενδυτών έναντι του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος είναι μεταξύ άλλων το γεγονός, ότι η ανακοίνωση της αύξησης κατά 5,2% των εργοστασιακών παραγγελιών στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2016 - η μεγαλύτερη των τελευταίων 2,5 ετών - είχε ανεπαίσθητη επίδραση στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ.
Σήμερα οι επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος εστίασαν ιδιαίτερα στη γαλλική πολιτική σκηνή, καθώς η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας υποσχόμενη να καταπολεμήσει την παγκοσμιοποίηση και να βγάλει τη Γαλλία από την ευρωζώνη.
Τελικά, το ευρώ εξασθένησε μέχρι τα 1,07059 δολάρια ΗΠΑ, έχοντας καταγράψει υψηλότερο επίπεδο ημέρας τα 1,07889 δολάρια.
Όμως, το αμερικανικό νόμισμα εξασθένησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών έναντι του ιαπωνικού - μέχρι τα 111,995 γιέν ανά δολάριο - μετά τη συρρίκνωση στις 139 μονάδες βάσης της διαφοράς απόδοσης των διετών αμερικανικών από τα αντίστοιχα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα αναφοράς.
Η στερλίνα σήμερα διακυμάνθηκε μεταξύ 1,24273 και 1,24995 δολαρίων, με το δολάριο να διαπραγματεύεται μεταξύ 0,99157 και 0,99622 ελβετικών φράγκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης