Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Εκατοντάδες στελέχη θα μεταφερθούν σε Δουβλίνο, Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο ενόψει του Brexit

tags :
JP Morgan: Εκατοντάδες στελέχη θα μεταφερθούν σε Δουβλίνο, Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο ενόψει του Brexit
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το Brexit
Σε γραφεία στο Δουβλίνο, στη Φρανκφούρτη και το Λουξεμβούργου θα μεταφέρει η JP Morgan εκατοντάδες στελέχη της ενόψει του Brexit.
«Θα χρησιμοποιήσουμε τις τρεις τράπεζες που έχουμε ήδη στην Ευρώπη ως βάσεις για τις δραστηριότητες μας» δήλωσε στο Bloomberg ο Daniel Pinto υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας.
«Θα πρέπει να μεταφέρουμε εκατοντάδες ανθρώπους βραχυπρόθεσμα για να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μέρα, όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους πιο μακροπρόθεσμους αριθμούς» πρόσθεσε.
Οι τράπεζες παγκοσμίως ετοιμάζονται να μεταφέρουν ορισμένες επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Λονδίνο σε νέες διευρυμένες βάσεις εντός της ΕΕ, αφού η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, ενεργοποίησε το άρθρο 50.
Επισημαίνεται ότι πριν το βρετανικό δημοψήφισμα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jamie Dimon, δήλωσε στους υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι σε περίπτωση Brexit θα μπορούσαν να μεταφερθούν 4.000 άτομα.
Ωστόσο, τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι υψηλότερος -ή χαμηλότερος- ανάλογα με τον τρόπο που θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.
«Πρέπει να σχεδιάσουμε ένα σενάριο όπου δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα διαβατηρίου και πρέπει να μεταφέρουμε ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησής μας για να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους Ευρωπαίους πελάτες μας», ανέφερε ο Pinto και πρόσθεσε «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι είδους συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε από εκεί και πέρα».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης