Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Αναγκαίες οι αυξήσεις των επιτοκίων - Σε «υγιή» βάση η οικονομία των ΗΠΑ

Mester (Fed): Αναγκαίες οι αυξήσεις των επιτοκίων - Σε «υγιή» βάση η οικονομία των ΗΠΑ
Μόνο μια απότομη πτώση της ζήτησης, σε συνδυασμό με αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό, θα απέτρεπαν την πρόεδρο της Fed του Κλίβελαντ από την στήριξη μιας άλλης αύξησης των επιτοκίων 
Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «υγιή» βάση, οπότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, προκειμένου να αποφύγει να βγουν εκτός ελέγχου η απασχόληση ή ο πληθωρισμός, πυροδοτώντας μια ύφεση, δήλωσε σήμερα (23/6/2017) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester.
Οι αυξήσεις των επιτοκίων, «προορίζονται να διατηρήσουν την οικονομία υγιή, όχι να επιβραδύνουν την ανάπτυξη», δήλωσε η Mester σε διάσκεψη.
«Τα βασικά οικονομικά μεγέθη είναι αρκετά καλά τώρα», πρόσθεσε.
Η ίδια τόνισε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού είναι πιθανώς προσωρινή και δεν θα έπρεπε να καθυστερήσει μία νέα αύξηση των επιτοκίων φέτος, παρόλο που, όπως είπε, δεν υπάρχει «άμεση ανάγκη» για μια σύσφιξη της πολιτικής.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει κάτι, δεν νομίζω ότι είμαστε πίσω από την καμπύλη, αλλά νομίζω ότι αυτή η σταδιακή μείωση των μέτρων τόνωσης… έχει νόημα για μένα», δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ.
Ερωτηθείσα τι θα μπορούσε να την αποθαρρύνει από τη στήριξη μιας άλλης αύξησης των επιτοκίων και την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας, η Mester δήλωσε:
«Θα έπρεπε να δω μια απότομη πτώση της ζήτησης… σε συνδυασμό με αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης