Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πρωθυπουργοί Βρετανίας και Καναδά θα συνομιλήσουν για τη διαμάχη Bombardier - Boeing

Οι πρωθυπουργοί Βρετανίας και Καναδά θα συνομιλήσουν για τη διαμάχη Bombardier - Boeing
Η Boeing ξεκίνησε μια πιθανή ζημιογόνο δράση κατά της Bombardier, ισχυριζόμενη ότι σαμποτάρει τα νέα επιβατικά της τζετ της σειράς C στην αγορά των ΗΠΑ
Οι ηγέτες της Βρετανίας και του Καναδά πρόκειται να συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα για την κρίση μεταξύ της Boeing και της καναδικής ανταγωνίστριας της Bombardier, μία κρίση που θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις και για τις δύο χώρες.
Ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau και η βρετανίδα ομόλογός του Theresa May θα συναντηθούν στην Οτάβα στις 18 Σεπτεμβρίου.
Η Boeing ξεκίνησε μια πιθανή ζημιογόνο δράση κατά της Bombardier, ισχυριζόμενη ότι σαμποτάρει τα νέα επιβατικά της τζετ της σειράς C στην αγορά των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, τόσο η Βρετανία όσο και ο Καναδάς ασκούν πιέσεις στο Αμερικανικό Τμήμα Εμπορίου για να πείσουν τη Boeing να αποφύγει τη διαμάχη, η οποία, εάν είναι επιτυχής, θα μπορούσε να παραλύσει το τμήμα επιβατικών τζετ της Bombardier και να κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η Bombardier είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στη Βόρεια Ιρλανδία και οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού May, εξαρτώνται από την υποστήριξη του μικρού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας για την πλειοψηφία τους στο κοινοβούλιο.
Η Bombardier εδρεύει στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ, όπου οι Φιλελεύθεροι του Trudeau δηλώνουν ότι πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των κοινοβουλευτικών εδρών για να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στις εκλογές το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης