Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απειλεί να αποκλείσει το Facebook αν δεν συμμορφωθεί με τους νόμους της

Η Ρωσία απειλεί να αποκλείσει το Facebook αν δεν συμμορφωθεί με τους νόμους της
Ο νόμος της Ρωσίας για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2015
Η Ρωσία προειδοποίησε το Facebook ότι θα το απαγορεύσει από τη χώρα το 2018, εάν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν συμμορφωθεί με τους ρωσικούς νόμους, σχετικά με την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων.
Ο Alexander Zharov, επικεφαλής της ρυθμιστικής υπηρεσίας επικοινωνιών Roskomnadzor, δήλωσε από τα επίσημα μέσα μαζικής ενημέρωσης την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ότι "ο νόμος είναι υποχρεωτικός για όλους.
Σε όλες τις περιπτώσεις, θα διασφαλίσουμε την τήρηση του νόμου ή η εταιρεία θα σταματήσει τις επιχειρήσεις της στη Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε.
"Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στη χώρα μας."
Ο νόμος της Ρωσίας για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2015.
Απαιτεί από τις εταιρείες που συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών να αποθηκεύουν τις πληροφορίες σε ρωσικό έδαφος.
Ο Zharov δήλωσε ότι η Roskomnadzor δεν έχει έρθει σε επαφή με το Facebook, αλλά πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρέπει σύντομα να συμμορφωθεί με το νόμο.
"Το 2018, θα το σκεφτούμε και ίσως θα το ελέγξουμε", είπε.
Ο Zharov δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η υπηρεσία του έλαβε μια επιστολή από το Twitter, λέγοντας ότι θα συμμορφωνόταν με το νόμο περί αποθήκευσης δεδομένων από το 2018.
Το LinkedIn, δεν συμμορφώθηκε με το νόμο και τον Νοέμβριο του 2016 η Roskomnadzor το απαγόρευσε.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, δήλωσε ότι το Facebook είναι μια εμπορική επιχείρηση που κερδίζει χρήματα στη Ρωσία και για αυτό πρέπει να συμμορφώνεται με το νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης