Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανάσα» για τον χρυσό - Κέρδη 0,2% στα 1.276,80 δολ. ανά ουγγιά

«Ανάσα» για τον χρυσό - Κέρδη 0,2% στα 1.276,80 δολ. ανά ουγγιά
Στην αποδυνάμωση του δολαρίου βρήκε στήριξη το πολύτιμο μέταλλο 
Ανέκαμψε σήμερα (4/10/2017) ο χρυσός μετά τις διαδοχικές απώλειες των προηγούμενων ημερών, κατά τις οποίες είχε υποχωρήσει σε χαμηλά επτά εβδομάδων, βρίσκοντας κατά κύριο λόγο στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου.
Στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και δημοσίευμα του Politico που ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin, προτιμά για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον πιο «μετριοπαθή» Jerome Powell έναντι του Kevin Warsh.
Σημειώνεται ότι η θητεία της Janet Yellen λήγει τον Φεβρουάριο.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 2,20 δολ., στα 1.276,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε υποχωρήσει στα 1.275,80 δολ., που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Περί τις 21:00, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,176 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% σε σχέση με το γιεν, στα 112,8 γιεν.
Ο χρυσός και το δολάριο κινούνται συνήθως αντιστρόφως ανάλογα, με το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στη σημερινή ομιλία της επικεφαλής της Yellen, στο συνέδριο με τίτλο «Community Banking in the 21st Century», προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.
Σημερινά στοιχεία που έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 12 ετών, ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται επίσης ότι την Παρασκευή (6/10) αναμένονται τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον Σεπτέμβριο, τα οποία εφόσον αποδειχθούν θετικά, αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Παράλληλα, οι προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον προσεχή Δεκέμβριο έχουν «αγγίξει» το 80%, με τους επενδυτές να αναμένουν νέες δηλώσεις από την επικεφαλής της τράπεζας, Janet Yellen το προσεχές σαββατοκύριακο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης