Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook παρουσίασε εφαρμογή Messenger για παιδιά κάτω των 13 ετών

tags :
Το Facebook παρουσίασε εφαρμογή Messenger για παιδιά κάτω των 13 ετών
Το Facebook Messenger Kids απαιτεί από τους γονείς να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό και να εγκρίνουν τις επαφές των παιδιών τους
Το Facebook παρουσίασε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 το Messenger Kids, μία εφαρμογή που επιτρέπει στην μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο, να επεκταθεί σε μία ανεκμετάλλευτη αγορά παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών, παρέχοντας ταυτόχρονα στους γονείς πλήρη έλεγχο του τι βλέπουν τα παιδιά τους.
Το Facebook κανονικά απαιτεί οι χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 χρονών.
Η νέα εφαρμογή δίνει την ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη από τα μικρότερα παιδιά, σε μία εποχή που αντιμετωπίζει ανταγωνισμό για εφήβους, από άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Snapchat.
Υπάρχει ήδη μία ομάδα άλλων εφαρμογών που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν με τη γονική συγκατάθεση και τα παιδιά μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας γραπτά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα.
Το Facebook έδειξε ότι τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούσαν ήδη την τεχνολογία σε τακτική βάση - αλλά σε εφαρμογές που κατασκευάστηκαν για εφήβους και ενήλικες, προκαλώντας ανησυχία στους γονείς ότι τα παιδιά τους μπορεί να επικοινωνούν με ξένους.
Ταυτόχρονα, οι γονείς ήταν πρόθυμοι να αφήσουν τα παιδιά τους ηλικίας 6 έως 12 ετών να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα, εφόσον υπήρχε αυστηρός γονικός έλεγχος.
Το Facebook Messenger Kids απαιτεί από τους γονείς να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό και να εγκρίνουν τις επαφές των παιδιών τους.
"Υπάρχει πραγματικά ένα κενό στην αγορά για μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για παιδιά που επίσης δίνει στους γονείς έλεγχο", δήλωσε η εκπρόσωπος του Facebook Lauren Svensson.
"Θα δούμε πώς θα τη χρησιμοποιήσουν τα παιδιά, και αυτό θα μας επιτρέψει να προσθέσουμε ενημερώσεις σε μελλοντικές εκδόσεις, όπως είναι απαραίτητο."
Η αυτόνομη εφαρμογή στις παιδικές συσκευές μπορεί να ελεγχθεί από το λογαριασμό του γονέα στο Facebook, το οποίο θα επιτρέψει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη συνομιλία μέσω βίντεο και να στείλουν φωτογραφίες, βίντεο ή μηνύματα κειμένου σε φίλους εγκεκριμένους από τους γονείς τους.
Η αποκάλυψη της Δευτέρας θεωρήθηκε ως προεπισκόπηση, επειδή μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και μόνο σε λειτουργικό iOS ή σε λειτουργικά συστήματα της Apple.
Η εφαρμογή ήταν 18 μήνες σε εξέλιξη, δήλωσε η Svensson.
Το Facebook δήλωσε ότι έχει συμβουλευτεί 1.200 γονείς καθώς και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και παιδικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, του Κέντρου Συναισθηματικής Νοημοσύνης του Yale, και του Κέντρου για τα ΜΜΕ και της Υγείας του Παιδιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης