Τελευταία Νέα
Διεθνή

IHS Markit: Αμετάβλητος στις 51,5 μονάδες παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Ιανουάριο 2018

IHS Markit: Αμετάβλητος στις 51,5 μονάδες παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Ιανουάριο 2018
Σύμφωνα με την Markit, η παραγωγή του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 12 μηνών
Αμετάβλητος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των Caixin και Markit, καταδεικνύοντας τη δυναμική του κλάδου η οποία παραμένει κατά την έναρξη του έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 51,5 μονάδες, σε μηνιαία βάση, δεχόμενος ώθηση από την ισχυρή παραγωγή και το συνολικό αριθμό των παραγγελιών του κλάδου.
Σύμφωνα με την Markit, η παραγωγή του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 12 μηνών, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για 19ο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανόδου ωστόσο να είναι μετριοπαθής.
«Ο μεταποιητικός κλάδος πραγματοποίησε μία καλή αρχή το 2018», δήλωσε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «προχωρώντας θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στη σταθερότητα της ζήτησης στον κλάδο».
Ωστόσο, τα αποτελέσματα των Caixin και Markit ήρθαν σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, όπου ο μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,3 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 51,5 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης της κινεζικής κυβέρνησης αφορά κυρίως τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ ο δείκτης της Markit επικεντρώνεται κυρίως στις μικρές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης