Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING Groep: Υποχώρησαν κατά -8,7% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2019, στα 1,12 δισ. ευρώ

tags :
ING Groep: Υποχώρησαν κατά -8,7% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2019, στα 1,12 δισ. ευρώ
Τα έσοδα της ολλανδικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,7% στα 4,58 δισ. ευρώ
Πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ING Groep για το πρώτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/5) η ολλανδική τράπεζα, καθώς το υψηλότερο κόστος και οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια αντιστάθμισαν την αύξηση που καταγράφηκε στα έσοδα.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ολλανδικής τράπεζας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -8,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 1,12 δισ. ευρώ, ενώ τα υποκείμενα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά -6,2% στα 1,58 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της ING κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, στα 4,58 δισ. ευρώ, ενώ το περιθώριο επιτοκίου της παρέμεινε σταθερό στο 1,54%.
Όσον αφορά τον καθαρό βασικό δανεισμό, σημειώθηκε άνοδος κατά 8,7 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που η καθαρή εισροή καταθέσεων πελατών διαμορφώθηκε στα 4,8 δισ. ευρώ.
«Είχαμε μία θετική αρχή για το έτος, με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου να δείχνουν μία καλή εμπορική δυναμική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ralph Hamers, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα κέρδη δέχθηκαν πλήγμα «από την αύξηση του δανειακού κινδύνου και την πίεση από τα χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης