Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παραμένει σε χαμηλά τριών ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 49,3 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Παραμένει σε χαμηλά τριών ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 49,3 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Βρετανία παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/1) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, την ίδια στιγμή που τα προκαταρκτικά στοιχεία ανέφεραν περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 48,5 μονάδες.
Ο δείκτης της Markit που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών ετκιμήσεων στις 49 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την ανάκαμψη που σημειώθηκε στις παραγγελίες του κλάδου.
Παράλληλα, η εταιρεία δήλωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς και ότι ο υποδείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από το καλοκαίρι του 2019.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της Markit, Tim Morre, «οι εταιρείες του κλάδου υπηρεσιών ανέφεραν καθυστερήσεις στις αποφάσεις δαπανών και δυσκολίες στις πωλήσεις λόγω της εγχώριας πολτικής αβεβαιότητας πριν από τις γενικές εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι «με την παραγωγή των κλάδων μεταποίησης και κατασκευών να είναι επίσης υποτονική τον Δεκέμβριο, τα τελευταία στοιχεία για τον PMI σηματοδοτούν μία συνολική στασιμότητα της βρετανικής οικονομίας στο τέλος του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης