Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε οι μόνοι που ψηφίσαμε σύσσωμοι τη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε οι μόνοι που ψηφίσαμε σύσσωμοι τη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ
Να γίνει το συντομότερο δυνατό το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τη νέα ΠτΔ είπε ο κ.Χρηστίδης
Τη θέση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη που ψήφισε σύσσωμη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επιλογή της για τη θέση της  ΠτΔ. το δήλωσε από την πρώτη στιγμή η Φώφη Γεννηματά.
Είναι μια δικαστής με εξαιρετικές γνώσεις , με συνέπεια στις αποφάσεις της σε πολύ κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και το χθες της κρίσης αλλά και το αύριο, για το περιβάλλον και τις επενδύσεις στη χώρα μας.
Προφανώς ο τρόπος  που έχει πορευθεί στη ζωή της όλα αυτά τα χρόνια ταιριάζει σε ένα παράδειγμα για τον τόπο, επομένως ελπίζουμε να γίνουν και για την πατρίδα μας καλύτερες επιλογές γιατί εκτός από την κα. Σακελλαροπούλου τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά.
Για παράδειγμα στα ελληνοτουρκικά και στο μεταναστευτικό» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος επανέλαβε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τη σύγκλιση συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
«Η πρόταση μας  για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι στο τραπέζι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πρέπει να έχουμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό.
Προφανώς και μας ανησυχεί ότι οι Τούρκοι βγάζουν το Γιαβουζ για γεωτρήσεις και για αυτό πρέπει να βρούμε μια ομόψυχη στάση στο ενδεχόμενο ένα οποιαδήποτε καράβι της Τουρκίας να παραβιάσει τα εθνικά θαλάσσια σύνορα.
Είναι κάτι που πρέπει να συναποφασίσουμε έτσι ώστε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στους εταίρους μας ότι δεν παίζουμε.
Δεν μπορεί το γεωτρύπανο να πηγαίνει στην ΑΟΖ της Κύπρου να χτυπάει όπου θέλει και επειδή βρίσκει λάσπη, να θεωρούμε ότι δεν δημιουργεί ζήτημα.
Υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να χαράξουμε μια στρατηγική, οι Έλληνες ξέρουμε τον δρόμο, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.
Στην δική μου κοσμοθεωρία όποιος παραβιάζει τα ελληνικά σύνορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο, το έχει πει και η κυβέρνηση το έχουν πει και τα υπόλοιπα κόμματα .
Πρέπει να σηματοδοτηθεί και προς τους Ευρωπαίους , η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι δεν είναι μια χώρα επιθετική, ούτε πολεμοχαρής, κάνει τα πάντα στις διαπραγματεύσεις για να κρατήσει το ευρωπαϊκό ιδεώδες  ψηλά και τη συμμετοχή της στα διεθνή φόρα ψηλά αλλά όλα έχουν και ένα όριο» υποστήριξε ο κ.Χρηστίδης.
Αναφερόμενος στην απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο κ.Χρηστίδης υπογράμμισε πως «δεν είναι και μικρό πράγμα να έχει προσκληθεί ακόμα και η Δημοκρατία του Κονγκό και να απουσιάζει η Ελλάδα».
«Είναι προφανώς μια απουσία προβληματική, εμείς για λόγους εθνικής ομόνοιας δεν σηκώνουμε περισσότερο τους τόνους, αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να συμπεριφέρεται σαν να μη συνέβη τίποτα.
Δεν θα πρέπει να επαναληφθεί πιστεύω και ελπίζω ότι θα είμαστε παρόντες από δω και πέρα, διότι η Τουρκία εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της  πάνω στο δίκιο του ισχυρού και βλέπουμε την Ευρώπη να είναι κατώτερη των περιστάσεων» είπε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης