Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα χέρια του Χ. Θεοχάρη το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της λίμνης Πλαστήρα

tags :
Στα χέρια του Χ. Θεοχάρη το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της λίμνης Πλαστήρα
Στόχος είναι να ξεφύγει η περιοχή από τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου και να καταστεί προορισμός 4 εποχών και όλων των ημερών
Tο σχέδιο του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη και μετατροπή της λίμνης Πλαστήρα από αξιοθέατο, σε τόπο βιωματικής μάθησης και εμπειρίας, έχει ήδη στα χέρια του ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης.
Στόχος είναι να ξεφύγει η περιοχή από τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου και να καταστεί προορισμός 4 εποχών και όλων των ημερών.
Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, κατά την επίσκεψη του υπουργού στο Νεοχώρι τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του τουριστικού προϊόντος και την ανάγκη αναζήτησης μεριδίου από την αγορά των ξένων τουριστών.



Ο κ. Νάνος παρέδωσε στον κ.Θεοχάρη τον φάκελο με την συνοπτική παρουσίαση των έργων πνοής με άξονα τα πέντε (5) θεματικά πάρκα που σχεδιάζει ο δήμος στοχεύοντας στον Περιβαλλοντικό – Εναλλακτικό και Εκπαιδευτικό Τουρισμό και ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού. Ο δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή του υπουργού στην αλλαγή της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ).
Ο υπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι η ορεινή Ελλάδα έχει να συνεισφέρει στην ποιοτική και ποσοτική αύξηση του Τουρισμού και η λίμνη Πλαστήρα είναι ένα από τα καλά παραδείγματα. Κατανόησε τα προβλήματα και είπε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την ένταξη του Δήμου λίμνης Πλαστήρα στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, μέσω των οποίων θα αρθούν οι περιορισμοί της ΖΟΕ.
Επίσης ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης των πάρκων που σχεδιάζει ο Δήμος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης