Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψήγματα αισιοδοξίας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού βλέπουν στην κυβέρνηση

tags :
Ψήγματα αισιοδοξίας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού βλέπουν στην κυβέρνηση
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και στην κυβέρνηση σε ότι αφορά την πορεία εξάπλωσης κορωνοϊού στην Ελλάδα
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και στην κυβέρνηση σε ότι αφορά την πορεία εξάπλωσης κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για πρώτη φορά, την Τρίτη, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
Ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των κυβερνητικών στελεχών για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, έδωσε νέες διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας και προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα από σήμερα.
Την ίδια ώρα, με περισσότερους από ενάμιση δισ ανθρώπους στον κόσμο σε καραντίνα, ο εφιάλτης του κορωνοϊού συνεχίζει την επιδρομή του καθώς την Τρίτη καταγράφηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο 396.000 κρούσματα και πάνω από 17.000 νεκροί.
Κι ενώ η επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο δίνει μάχη για το αντιικό φάρμακο, για το εμβόλιο, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το νέο επίκεντρο του κορωνοϊού και το αμερικανικό Πεντάγωνο προβλέπει ότι ο ιός θα είναι μαζί μας για πολλούς μήνες.
Στο μεταξύ, στο πρώτο της μήνυμα προς τους πολίτες με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ομοψυχίας αλλά και εμψύχωσης του ελληνικού λαού εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και μήνυμα καθησυχασμού για την προσωρινότητα των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα γιορταστεί σήμερα με λιτότητα όπως επιβάλλει η δεδομένη συγκυρία και χωρίς παρελάσεις.
Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί για να τιμήσει την εθνική επέτειο σε μια πολύ λιτή τελετή, κατάθεσης στεφάνου που θα γίνει στις έντεκα το πρωί, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ θα απευθύνει μήνυμα για την εθνική επέτειο.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις, δηλαδή με πτήσεις αεροσκαφών, θα γίνουν και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς είναι ένας τρόπος ιδιαίτερος για να τιμηθεί η επέτειος.
Είναι, ίσως συμβολικό, ότι στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές  Έβρου, θα γίνει απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από την Αλεξανδρούπολη, στην Πάτρα, στην Τρίπολη και αλλού.
Ενώ θα γίνει και η καθιερωμένη τελετή με τον πιλότο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Πολεμικής Αεροπορίας, να απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Είναι το γνωστό μήνυμα εμψύχωσης που ακούμε κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους αλλά φέτος έχει μια ιδιαίτερα αυξημένη συμβολική σημασία.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης