Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Ιδιαίτερα θετική η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο - Θα φέρει σταθερότητα στην αγορά ενέργειας

Νορβηγία: Ιδιαίτερα θετική η συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο - Θα φέρει σταθερότητα στην αγορά ενέργειας
Η υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας τόνισε ότι η χώρα θα ανακοινώσει «σύντομα» την απόφασή της για τις περικοπές
Ως ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε τη συμφωνία του OPEC+ για το πετρέλαιο η υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας, Tina Bru, τονίζοντας ότι η σχετική απόφαση θα αποτελέσει μία «σημαντική συμβολή» στη σταθερότητα της αγοράς.
Ειδικότερα, η κα Bru δήλωσε ότι «η συμφωνία μεταξύ των χωρών-παραγωγών του OPEC+ είναι ιδιαίτερα θετική», ενώ πρόσθεσε ότι «η Νορβηγία θα καταλήξει στις αποφάσεις της για τις περικοπές της παραγωγής της στο εγγύς μέλλον».
Χθες, οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος που αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής προσφοράς παγκοσμίως.
«Πρόκειται για μία σημαντική συμβολή στη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου κατά το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε η κα Bru, αναφερόμενη στη συμφωνία.
Οι χώρες του OPEC+ ζήτησαν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Νορβηγία, να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 5 εκατ. βαρέλια συνολικά, προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω τη συμφωνία.
Η πλευρά της Νορβηγίας έχει ήδη δηλώσει ότι εξετάζει μία μονομερή μείωση της παραγωγής της, προκειμένου να στηρίξει τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πόσο μεγάλο μπορεί να είναι αυτή η μείωση.
Σημειώνεται ότι για τον Φεβρουάριο του 2020, η παραγωγή της χώρας διαμορφώθηκε στα 1,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί αύξηση της τάξεως του +16% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης