Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (ΕΕ): Θα υπάρξει καλοκαιρινή τουριστική περίοδος στην Ευρώπη, αλλά με περιορισμούς

Gentiloni (ΕΕ): Θα υπάρξει καλοκαιρινή τουριστική περίοδος στην Ευρώπη, αλλά με περιορισμούς
Ο Επίτροπος Gentiloni υπόσχεται καλοκαιρινή τουριστική περίοδο στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να σώσει τις καλοκαιρινές διακοπές παρά τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της ΕΕ, Paolo Gentiloni.
Η Κομισιόν θα προτείνει τη σταδιακή κατάργηση των συνοριακών ελέγχων και των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, επισημαίνεται.
«Θα έχουμε σίγουρα τουριστική περίοδο το καλοκαίρι, αλλά με μέτρα ασφαλείας και περιορισμούς», ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης.
Σε συνέντευξη βίντεο στη γερμανική Süddeutsche Zeitung.
Ωστόσο, τόνισε, κανένας άλλος κλάδος δεν θα υποφέρει τόσο πολύ από την πανδημία όσο ο τουρισμός.
Ο τουρισμός είναι επομένως ένας από τους τομείς της οικονομίας που θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από το πακέτο ενισχύσεων που συντάσσει η Επιτροπή.
Αργότερα αυτό το μήνα, η Κομισιόν σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ από το 2021 έως το 2027, καθώς και ένα σχετικό πρόγραμμα ανάκαμψης.
Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τα κράτη - μέλη στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung.
Ωστόσο, πολλές λεπτομέρειες είναι αμφιλεγόμενες μεταξύ των κυβερνήσεων, όπως ο όγκος του Ταμείου ή το αν πρέπει κατά κύριο λόγο να παρέχει επιχορηγήσεις ή απλά φθηνά δάνεια αρκούν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Gentiloni παρουσίασε τις απαισιόδοξες οικονοικές προβλέψεις της Επιτροπής.
Εκτός από τη σοβαρότητα της ύφεσης, ανησυχεί ότι τα κράτη - μέλη επηρεάζονται από την κρίση με πολύ διαφορετικούς τρόπους και προβλέπουν επίσης την ανάκαμψη με διαφορετικούς ρυθμούς.
Αυτές οι διαφορές θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική αγορά και τη συνοχή της ζώνης του ευρώ, με τον κ. Gentiloni να προειδοποιεί πως «αυτό σημαίνει ότι απειλείται η ύπαρξη της ΕΕ».
«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: υπαρξιακή απειλή ή ιστορική ευκαιρία».
Η ιστορική ευκαιρία έγκειται στο ότι η ΕΕ θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κοινό μέσο χρηματοοικονομικής πολιτικής με το πρόγραμμα ανάκαμψης - εάν τα κράτη συμφωνήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης