Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Βουτιά» -18,1% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Βρετανία: «Βουτιά» -18,1% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι πωλήσεις στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων κατέγραψαν ισχυρή πτώση της τάξεως του -41,7%
Πτώση-ρεκόρ κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (22/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς τα περιορστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα στον κλάδο.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση της τάξεως του -18,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν και είχαν σημειωθεί απώλειες της τάξεως του -5,1%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που έχει καταγράψει ποτέ η ONS.
Μάλιστα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η μηνιαία πτώση των πωλήσεων θα διαμορφωθεί στο -15,5%.
Image
Οι πωλήσεις ενδυμάτων κατέγραψαν ισχυρή πτώση της τάξεως του -50,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τις πωλήσεις καυσίμων, και συγκεκριμένα στο -52%.
Όσον αφορά τις πωλήσεις τροφίμων, οι μηνιαίες απώλειες περιορίστηκαν στο -4,1% τον Απρίλιο, ενώ οι πωλήσει στον τομέα των μη εδώδιμων προϊόντων κατέγραψαν ισχυρή πτώση της τάξεως του -41,7%.
Στον αντίποδα, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +18% σε μηνιαία βάση, αντιπροσωπεύοντας το 30,7% του συνολικού λιανικού εμπορίου για τον Απρίλιο του 2020.
Σημειώνεται ότι το σχετικό ποσοστό των ηλεκτρονικών πωλήσεων είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγράψει ποτέ η ONS, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο του 2019 είχε διαμορφωθεί στο 19,1%.
Image
Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά -22,6%, έναντι ετήσιας πτώσης -5,8% τον Μάρτιο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -21,2%.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, η πτώση των λιανικών πωλήσεων περιορίζεται στο -15,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώνεται στο -18,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης