Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημαντική πτώση -5,3% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020

Γερμανία: Σημαντική πτώση -5,3% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υποχώρησαν κατά -6,5%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς πολλά καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω του lockdown για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησαν κατά -5,3% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 2007.
Ωστόσο, η πτώση που σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις ήταν μικρότερη σε σχέση τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά -12%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -6,5% έναντι ετήσιας πτώσης -1,2% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -14%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η σημαντική πτώση που σημειώθηκε στις πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο -14,5% σε μηνιαία νάση, αντισταθμίστηκε εν μέρει από την άνοδο της τάξεως του +6,2% που καταγράφηκε στις πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού.
Image
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν επίσης πτώση τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω της απότομης μείωσης που σημειώθηκε στις τιμές του ενεργειακού κλάδου.
Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε κατά -1,8% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -3,5% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,4%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,4% έναντι ετήσιας πτώσης -5,5% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -7,2%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης