Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bareiss (υφυπ. Τουρισμού Γερμανίας): Εφικτές οι διακοπές στην Ελλάδα – Είναι μία ασφαλής χώρα

Bareiss (υφυπ. Τουρισμού Γερμανίας): Εφικτές οι διακοπές στην Ελλάδα  – Είναι μία ασφαλής χώρα
Το εγκώμιο της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του Covid -19 πλέκει ο Γερμανός υφυπουργός Τουρισμού
Εγκωμιαστικά σχόλια για τις επιδόσεις της Ελλάδας στη μάχη κατά του Covid -19 από τον υφυπουργό Τουρισμού της Γερμανίας, Thomas Bareiss.
«Η Ελλάδα κάνει σπουδαία δουλειά» στη λήψη μέτρων προστασίας για την τουριστική περίοδο, τονίζει ο Γερμανός υφυπουργός σε δήλωσή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Επίσης αναφέρει, πως «είναι μία από τις χώρες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην ΕΕ στην προσπάθεια να ανοίξουμε εκ νέου τα σύνορα με κοινά κριτήρια και πρωτόκολλα».
«Θέλουμε να καταστήσουμε εφικτές τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ για το καλοκαίρι, ειδικά σε γνωστούς προορισμούς όπως η Ελλάδα» λέει ο Bareiss έμπειρο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών του CDU.
«Οι διακοπές φέτος θα είναι διαφορετικές από άλλες χρονιές , θα υπάρχουν περισσότεροι κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφωθούμε.
Αλλά πιστεύω ότι θα είναι εφικτές οι διακοπές στην Ελλάδα, έχει αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά τον ιό και είναι μία ασφαλής χώρα σαν τη Γερμανία», σημειώνει ο Bareiss.
Ο Γερμανός πολιτικός διστάζει να προβεί σε πρόβλεψη για το πόσοι Γερμανοί τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος στην Ελλάδα ή για το πόσο θα μειωθεί συνολικά ο αριθμός όσων θα επιλέξουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.
«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε με οποιαδήποτε ακρίβεια. Όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό στον οποίο θα καταφέρουμε να κρατήσουμε χαμηλά τα νέα κρούσματα και να εφαρμόσουμε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στις μετακινήσεις και στην ταξιδιωτική βιομηχανία γενικότερα», σημειώνει ο Bareiss.
Αναδεικνύει ωστόσο έναν κρίσιμο αρνητικό παράγοντα.
«Η γενιά των ηλικιωμένων μας, άνθρωποι άνω των 60 ή 70 ετών φοβούνται να ταξιδέψουν, θέλουν απλώς να μείνουν σπίτι.
Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι πιο ηλικιωμένοι Γερμανοί αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού αριθμού όσων κάνουν διακοπές στο εξωτερικό», αναφέρει.
«Για βραχυπρόθεσμα ταξίδια, άνω του 25% όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.
Είναι άνθρωποι που έχουν χρόνο, χρήματα και – υπό φυσιολογικές συνθήκες – ταξιδεύουν πολύ.
Αλλά μάλλον φέτος δεν θα το κάνουν», εξηγεί.
Όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια εμφανίζεται καθησυχαστικός.
«Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ταξίδι με αεροπλάνο δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς τα συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα που διαθέτουν τα αεροσκάφη δυσχεραίνει σημαντικά τη δυνατότητα του ιού να διαδοθεί.
Παρ΄όλα αυτά, πολύς κόσμος θα προτιμήσει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο», επισημαίνει ο Bareiss.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης