Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (Κομισιόν): Τον Ιούλιο του 2020 η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης - Ενδιάμεσος σταθμός η Σύνοδος Κορυφής αύριο (19/6)

Gentiloni (Κομισιόν): Τον Ιούλιο του 2020 η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης - Ενδιάμεσος σταθμός η Σύνοδος Κορυφής αύριο (19/6)
Αποκλείεται το ενδεχόμενο για συμφωνία όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης στην αυριανή (19/6/2020) Σύνοδο Κορυφής
Για τον Ιούλιο του 2020 μεταθέτει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Paolo Gentiloni, τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.
«Πιστεύω πως θα μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ίσως αυτό δεν θα καταστεί δυνατό στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο Gentiloni μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
«Ο αυριανός θα είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός, για να γίνουν αντιληπτές με μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαφορές μεταξύ ορισμένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», συμπλήρωσε.
«Η συμφωνία θα επιτευχθεί τον Ιούλιο, είμαι σίγουρος» τόνισε ο Gentiloni.
Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, λόγω της επιδημίας κορωνοϊού, ο Ευρωπαίος επίτροπος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θεωρεί ότι «από τα μέσα Μαρτίου, η Ευρώπη έλαβε εξαιρετικές αποφάσεις, χωρίς προηγούμενο».
Σε ό,τι αφορά ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο Gentiloni απάντησε στο κανάλι France 2 ότι «θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο», αλλά «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να συμβεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης